Piletina na mediteranski način je jelo koje ćete pripremati tokom predstojećih dana, jer je lagano, saftno i prijatno začinjeno. Svakako po svojoj žeji možete da dodajete začine. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. A evo i kako da napravite piletinu na mediteranski način.

Sastojci:

  • 1 luk, isečen
  • 4 pileća bela mesa bez kože, narezana na kockice
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 400 g seckanog paradajza
  • 200 ml vrućeg pilećeg bujona
  • listovi od nekoliko grančica ruzmarina ili peršuna, plus dodatni za posluživanje
  • 75 g maslina bez koštica
  • 300 g paste

Recept za piletinu na mediteranski način

16:37
Korak 1

Dinstajte piletinu

Za piletinu na mediteranski način zagrejte ulje i stavite luk i piletinu u tiganj. Dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Umešajte paradajz pire i dinstatje 1 minut. Dodajte paradajz, pileći bujon i ruzmarin, pustite da provri pa lagano dinstajte 5 minuta.

16:39
Korak 2

Umešajte pasulj i kobasicu

Umešajte masline. Pustite da se krčka još 5 minuta dok se piletina ne skuva i dok se sos malo ne smanji. Začinite po ukusu.

16:39
Korak 3

Skuvajte pastu

U međuvremenu, skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju ili do al dente. Iscedite je. Servirajte pastu sa piletinom u sosu. Uživajte u piletini na mediteranski način.

Pročitajte kako se pravi piletina punjena krem sirom i hrskavom slaninom

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa/L.S.