Piletina na mediteranski način je jelo koje ćete pripremati tokom predstojećih dana, jer je lagano, saftno i prijatno začinjeno. Svakako po svojoj žeji možete da dodajete začine. Ako volite piletinu možda ćete želeti da napravite i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. A evo i kako da napravite piletinu na mediteranski način.
Sastojci:
- 1 luk, isečen
- 4 pileća bela mesa bez kože, narezana na kockice
- 1 kašika paradajz pirea
- 400 g seckanog paradajza
- 200 ml vrućeg pilećeg bujona
- listovi od nekoliko grančica ruzmarina ili peršuna, plus dodatni za posluživanje
- 75 g maslina bez koštica
- 300 g paste
Recept za piletinu na mediteranski način
Dinstajte piletinu
Za piletinu na mediteranski način zagrejte ulje i stavite luk i piletinu u tiganj. Dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta, povremeno mešajući. Umešajte paradajz pire i dinstatje 1 minut. Dodajte paradajz, pileći bujon i ruzmarin, pustite da provri pa lagano dinstajte 5 minuta.
Umešajte pasulj i kobasicu
Umešajte masline. Pustite da se krčka još 5 minuta dok se piletina ne skuva i dok se sos malo ne smanji. Začinite po ukusu.
Skuvajte pastu
U međuvremenu, skuvajte pastu prema uputstvima na pakovanju ili do al dente. Iscedite je. Servirajte pastu sa piletinom u sosu. Uživajte u piletini na mediteranski način.
Pročitajte kako se pravi piletina punjena krem sirom i hrskavom slaninom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem