Piletina punjena krem sirom i hrskavom slaninom je i sočna i kremasta, dok joj slanina daje draž začina. Možda ćete želeti da napravite i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. A evo i kako da napravite piletinu punjenu krem sirom i hrskavom slaninom.

Sastojci:

  • 4 komada belog mesa
  • 4 komadića slanine, seckane
  • 2 mlada luka, seckana
  • 100 g krem sira

Recept za piletinu punjenu krem sirom i hrskavom slaninom

11:12
Korak 1

Isecite belo meso

Za piletinu punjenu krem sirom i hrskavom slaninom isecite filet belog mesa paralelno nekoliko puta, na udaljenosti od oko ½ cm, ali ne secite do kraja, nego ostavite zareze kao džepove.

11:16
Korak 2

Pecite slaninu

Pecite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava. Zagrejte rernu na 180°C. Umešajte mladi luk i pecite još oko minut. Dodajte krem sir i pecite dok se ne istopi.

11:16
Korak 3

Pecite piletinu

Ostavite da se fil ohladi , a zatim napunite svaki džep belog mesa kašičicom smese. Pecite u sredini rerne 18-22 minuta dok se piletina ne ispeče i dok "sok" ne iscuri. Uživajte u piletini punjenoj krem sirom i hrskavom slaninom.

Pročitajte kako da napravite prženu piletinu sa povrćem gotovu za pola sata

BONUS VIDEO

Kurir Kako se sprema rolovana piletina?

StvarUkusa/L.S.