Govedina i brokoli sa rezancima će vam se dopasti ukoliko ste u žurbi i nemate mnogo vremena da se posvetite kuvanju. Obrok se sprema brzo, a uz to je vrlo lagan. Možda ćete želeti da napravite i lažni biftek Stroganov, pravi se za 20 minuta. Govedina isečena na trake i hrskavi brokoli prže se u ukusnom sosu napravljenom od soja sosa, susamovog ulja i belog luka i serviraju se preko rezanaca. Evo kako se pravi govedina i brokoli sa rezancima!

Sastojci:

  • 85 g instant rezanaca
  • 1,9 l ključale vode
  • 1 čen belog luka, mleven
  • 1 kašičica kukuruznog skroba
  • 2 kašike susamovog ulja
  • Sok od 1 limuna
  • 60 ml soja sosa, plus 1 kašika
  • 300 g cvetova brokolija (300 g)
  • 1 kašika maslinovog ulja, podeljena
  • 340 g, goveđih šnicli tanko narezanih
  • ½ žutog luka, tanko isečenog

Za posipanje:

  • 2 kašike mladog luka, isečenog
  • 2 kašike svežeg korijandera, seckanog
  • 1 ½ kašičice susamovih semenki, tostiranih

Recept za govedinu i brokoli sa rezancima

11:52
Korak 1

Pripremite rezance

Za govedinu i brokoli sa rezancima stavite rezance u veliku posudu i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite da odstoje 6 minuta, s vremena na vreme mešajući da biste razbili rezance. Ocedite i isperite pod hladnom vodom. Ostavite ih na stranu.

12:01
Korak 2

Dinstajte govedinu

U maloj posudi pomešajte beli luk, kukuruzni skrob, susamovo ulje, sok od limete i soja sos. Dobro promešajte, a zatim ostavite na stranu. Stavite brokoli u veliku posudu za mikrotalasnu rernu i pecite u mikrotalasnoj 1½ minuta, dok ne omekša. Ostavite ga na stranu. Zagrejte 1 kašičicu maslinovog ulja u velikom tiganju sa neprijanjajućim slojem na jakoj vatri. Dodajte govedinu u tiganj i prelijte sa 2 kašike rezervisanog sosa. Dinstajte dok ne porumeni, oko 2 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu.

12:01
Korak 3

Dinstajte sve zajedno

U tiganju zagrejte još jednu kašičicu maslinovog ulja, pa dodajte luk. Dinstajte, često mešajući, dok ne porumeni, oko 4 minuta. Dodajte brokoli i dinstajte dok ne porumeni, oko 2 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte preostalu kašičicu maslinovog ulja u tiganj, pa dodajte rezance i preostali sos. Dinstatje uz stalno mešanje dok rezanci ne upiju sos. Kuvano povrće i šniclu vratite u tiganj i promešajte. Prebacite sve zajedno u posudu za serviranje i ukrasite zelenim lukom, peršunom i susamom. Uživajte u govedini i brokoliju sa rezancima!

Pročitajte kako se pravi najbolji goveđi paprikaš sa pecivom

BONUS VIDEO

Kineska piletina  Instagram/iankewks

StvarUkusa/L.S.