Govedina i brokoli sa rezancima će vam se dopasti ukoliko ste u žurbi i nemate mnogo vremena da se posvetite kuvanju. Obrok se sprema brzo, a uz to je vrlo lagan. Možda ćete želeti da napravite i lažni biftek Stroganov, pravi se za 20 minuta. Govedina isečena na trake i hrskavi brokoli prže se u ukusnom sosu napravljenom od soja sosa, susamovog ulja i belog luka i serviraju se preko rezanaca. Evo kako se pravi govedina i brokoli sa rezancima!
Sastojci:
- 85 g instant rezanaca
- 1,9 l ključale vode
- 1 čen belog luka, mleven
- 1 kašičica kukuruznog skroba
- 2 kašike susamovog ulja
- Sok od 1 limuna
- 60 ml soja sosa, plus 1 kašika
- 300 g cvetova brokolija (300 g)
- 1 kašika maslinovog ulja, podeljena
- 340 g, goveđih šnicli tanko narezanih
- ½ žutog luka, tanko isečenog
Za posipanje:
- 2 kašike mladog luka, isečenog
- 2 kašike svežeg korijandera, seckanog
- 1 ½ kašičice susamovih semenki, tostiranih
Recept za govedinu i brokoli sa rezancima
Pripremite rezance
Za govedinu i brokoli sa rezancima stavite rezance u veliku posudu i prelijte ih ključalom vodom. Ostavite da odstoje 6 minuta, s vremena na vreme mešajući da biste razbili rezance. Ocedite i isperite pod hladnom vodom. Ostavite ih na stranu.
Dinstajte govedinu
U maloj posudi pomešajte beli luk, kukuruzni skrob, susamovo ulje, sok od limete i soja sos. Dobro promešajte, a zatim ostavite na stranu. Stavite brokoli u veliku posudu za mikrotalasnu rernu i pecite u mikrotalasnoj 1½ minuta, dok ne omekša. Ostavite ga na stranu. Zagrejte 1 kašičicu maslinovog ulja u velikom tiganju sa neprijanjajućim slojem na jakoj vatri. Dodajte govedinu u tiganj i prelijte sa 2 kašike rezervisanog sosa. Dinstajte dok ne porumeni, oko 2 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu.
Dinstajte sve zajedno
U tiganju zagrejte još jednu kašičicu maslinovog ulja, pa dodajte luk. Dinstajte, često mešajući, dok ne porumeni, oko 4 minuta. Dodajte brokoli i dinstajte dok ne porumeni, oko 2 minuta. Izvadite iz tiganja i ostavite na stranu. Dodajte preostalu kašičicu maslinovog ulja u tiganj, pa dodajte rezance i preostali sos. Dinstatje uz stalno mešanje dok rezanci ne upiju sos. Kuvano povrće i šniclu vratite u tiganj i promešajte. Prebacite sve zajedno u posudu za serviranje i ukrasite zelenim lukom, peršunom i susamom. Uživajte u govedini i brokoliju sa rezancima!
Pročitajte kako se pravi najbolji goveđi paprikaš sa pecivom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom