Goveđe ćufte sa taljatelama dopašće se ljubiteljima mesa, naročito što uz to imate i taljatele sa kombinacijom sosova koji daju pravi umami ukus. Možda ćete želeti da napravite i ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom. Goveđe ćufte se prave vrlo brzo i odlična su opcija za ručak. Evo kako se prave goveđe ćufte sa taljatelama!

Sastojci:

  • 1,5 kašika maslinovog ulja
  • 400 g goveđih ćufti
  • 1 luk, isečen
  • 2 čena belog luka, narezana
  • 2 kašičice soja sosa
  • 400 g seckanog paradajza
  • Prstohvat šećera
  • 250 g taljatela
  • Sveži listovi bosiljka za posluživanje

Recept za goveđe ćufte sa taljatelama

9:40
Korak 1

Ispržite ćufte

Za goveđe ćufte sa taljatelama zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri i pržite goveđe ćufte dok ne porumene. Kada ih ispečete, stavite ih na stranu. Po potrebi dodajte još malo ulja, a zatim dodajte luk i kuvajte nekoliko minuta dok ne omekša, ali ne poprimi boju. Dodajte beli luk i soja sos, pa kuvajte još 2-3 minuta.

9:42
Korak 2

Dodajte paradajz

U tiganj dodajte šećer, seckani paradajz, začinite i prokuvajte, a zatim vratite ćufte i eventualni sok u tiganj. Pustite da proključa, poklopite i pecite 20-25 minuta dok se ćufte ne skuvaju, a sos ne postane gust i bogat.

9:42
Korak 3

Skuvajte taljatele

U međuvremenu, skuvajte taljatele prema uputstvima na pakovanju, u posoljenoj vodi. Ocedite, ostavite par kašika vode za kuvanje da promešate sos, a zatim pomešajte taljatele sa sosom i ćuftama. Servirajte sa listovima bosiljka i malo maslinovog ulja. Uživajte u goveđim ćuftama sa taljatelama!

Pročitajte kako da napravite Jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane

BONUS VIDEO

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

StvarUkusa/L.S.