Goveđe ćufte sa taljatelama dopašće se ljubiteljima mesa, naročito što uz to imate i taljatele sa kombinacijom sosova koji daju pravi umami ukus. Možda ćete želeti da napravite i ćufte od jagnjetine i bulgura sa šargarepom i fetom. Goveđe ćufte se prave vrlo brzo i odlična su opcija za ručak. Evo kako se prave goveđe ćufte sa taljatelama!
Sastojci:
- 1,5 kašika maslinovog ulja
- 400 g goveđih ćufti
- 1 luk, isečen
- 2 čena belog luka, narezana
- 2 kašičice soja sosa
- 400 g seckanog paradajza
- Prstohvat šećera
- 250 g taljatela
- Sveži listovi bosiljka za posluživanje
Recept za goveđe ćufte sa taljatelama
Ispržite ćufte
Za goveđe ćufte sa taljatelama zagrejte 1 kašiku maslinovog ulja u velikom tiganju na srednjoj vatri i pržite goveđe ćufte dok ne porumene. Kada ih ispečete, stavite ih na stranu. Po potrebi dodajte još malo ulja, a zatim dodajte luk i kuvajte nekoliko minuta dok ne omekša, ali ne poprimi boju. Dodajte beli luk i soja sos, pa kuvajte još 2-3 minuta.
Dodajte paradajz
U tiganj dodajte šećer, seckani paradajz, začinite i prokuvajte, a zatim vratite ćufte i eventualni sok u tiganj. Pustite da proključa, poklopite i pecite 20-25 minuta dok se ćufte ne skuvaju, a sos ne postane gust i bogat.
Skuvajte taljatele
U međuvremenu, skuvajte taljatele prema uputstvima na pakovanju, u posoljenoj vodi. Ocedite, ostavite par kašika vode za kuvanje da promešate sos, a zatim pomešajte taljatele sa sosom i ćuftama. Servirajte sa listovima bosiljka i malo maslinovog ulja. Uživajte u goveđim ćuftama sa taljatelama!
Pročitajte kako da napravite Jagnjeće ćufte u sosu od paradajza i nane
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem