Kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa je vrlo jak obrok, kome luk daje dodatnu aromatičnost. Možda ćete želeti da isprobate i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. Kordon blu je poznat po tome što se piletina puni suhomesnatim mesom i sirom. Evo kako se pravi kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa!

Sastojci:

  • 4 pileća bela mesa
  • 4 kriške šunke
  • 4 kriške kačkavalja
  • 40 g putera
  • 3 kašike običnog brašna
  • 400 ml punomasnog mleka
  • 100 ml suvog belog vina
  • 25 g sitno rendanog parmezana
  • 100 g isečenog hleba od kiselog testa
  • 1 kašičica maslinovog ulja
  • 1 zgnječeni čen belog luka
  • Seckani sveži listovi peršuna

Recept za kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa

10:34
Korak 1

Zagrejte rernu

Za kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa prvo zagrejte rernu na 180°C. Pileće belo meso očistite i istanjite, a zatim stavite u njega sir i šunku i urolajte. Zatvorite čačkalicama da se ne raspadne.

10:42
Korak 2

Napravite sos i pecite

U tiganju na laganoj vatri umutite puter, brašno, mleko i belo vino. Pustite da provri, pa kuvajte 3-4 minuta. Skinite sa ringle, umešajte sitno narendani parmezan i začinite. Piletinu prelijte sosom, stavite u rernu i pecite 25 minuta.

10:42
Korak 3

Dodajte hleb od kiselog testa

U međuvremenu pomešajte hleb od kiselog testa, maslinovo ulje i čen belog luka i izmrvite u procesoru za hranu. Pospite mrvice preko piletine i pecite još 10-15 minuta ili dok ne porumeni. Po želji servirajte posuto sa seckanim svežim peršunovim listom. Uživajte u kordonu blu zapečenom u rerni sa hlebom od kiselog testa.

Pročitajte kako se pravi pržena piletina sa povrćem gotova za pola sata

BONUS VIDEO

Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje TikTok/hungryhappens

StvarUkusa/L.S.