Kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa je vrlo jak obrok, kome luk daje dodatnu aromatičnost. Možda ćete želeti da isprobate i pečenu piletinu sa prazilukom, paprikom i maslinama. Kordon blu je poznat po tome što se piletina puni suhomesnatim mesom i sirom. Evo kako se pravi kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa!
Sastojci:
- 4 pileća bela mesa
- 4 kriške šunke
- 4 kriške kačkavalja
- 40 g putera
- 3 kašike običnog brašna
- 400 ml punomasnog mleka
- 100 ml suvog belog vina
- 25 g sitno rendanog parmezana
- 100 g isečenog hleba od kiselog testa
- 1 kašičica maslinovog ulja
- 1 zgnječeni čen belog luka
- Seckani sveži listovi peršuna
Recept za kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa
Zagrejte rernu
Za kordon blu zapečen u rerni sa hlebom od kiselog testa prvo zagrejte rernu na 180°C. Pileće belo meso očistite i istanjite, a zatim stavite u njega sir i šunku i urolajte. Zatvorite čačkalicama da se ne raspadne.
Dodajte hleb od kiselog testa
U međuvremenu pomešajte hleb od kiselog testa, maslinovo ulje i čen belog luka i izmrvite u procesoru za hranu. Pospite mrvice preko piletine i pecite još 10-15 minuta ili dok ne porumeni. Po želji servirajte posuto sa seckanim svežim peršunovim listom. Uživajte u kordonu blu zapečenom u rerni sa hlebom od kiselog testa.
Pročitajte kako se pravi pržena piletina sa povrćem gotova za pola sata
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus