Pržena piletina sa povrćem gotova za pola sata je bolja verzija od bilo koje verzije za poneti iz restorana. Uz proteine i povrće dobićete pravu mešavinu poput onih iz kineskih restorana. Možda ćete želeti da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom. Za piletinu sa povrćem ključan je sos, koji daje pun ukus i savršeno uklapa sve sastojke u jelu. Evo kako da napravite prženu piletinu sa povrćem!

Sastojci:

  • 450 g pilećih prsa, isečenih na kockice
  • soli po ukusu
  • biber, po ukusu
  • 450 g cvetova brokolija
  • 225 g pečuraka, isečenih na kriške
  • 3 kašike ulja, za prženje

Za sos

  • 3 čena belog luka, mlevena
  • 1 kašika đumbira, mlevenog
  • 2 kašičice susamovog ulja
  • 80 ml soja sosa
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 240 ml pilećeg bujona
  • 30 g brašna

Recept za prženu piletinu sa povrćem gotova za pola sata

9:46
Korak 1

Dinstajte piletinu

Za prženu piletinu sa povrćem u veliki tiganj na srednje jakoj vatri dodajte 1 kašiku ulja. Kada se ulje zagreje, dodajte piletinu, začinite solju i biberom i dinstajte dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite na stranu.

9:51
Korak 2

Ispržite pečurke i brokoli

U istom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja i dodajte pečurke. Kada pečurke počnu da omekšavaju, dodajte cvetove brokolija i pržite dok brokoli ne omekša. Izvadite pečurke i brokoli iz tiganja i ostavite sa strane.

9:51
Korak 3

Napravite sos i servirajte

Dodajte 1 kašiku ulja u tiganj i pržite beli luk i đumbir dok ne zamirišu. Dodajte preostale sastojke za sos i mešajte dok smesa ne postane glatka. Vratite piletinu i povrće u šerpu, mešajte dok se ne zagreju. Poslužite uz vrući pirinač. Uživajte u prženoj piletini sa povrćem!

Pročitajte kako se pravi pileći gulaš sa lukom i paprikom, aromatičan i kremast

BONUS VIDEO

RECEPT DANA: Piletina u sosu od crvenog vina - jelo koje i najveće gurmane ostavlja bez daha Kurir televizija

StvarUkusa/L.S.