Pržena piletina sa povrćem gotova za pola sata je bolja verzija od bilo koje verzije za poneti iz restorana. Uz proteine i povrće dobićete pravu mešavinu poput onih iz kineskih restorana. Možda ćete želeti da napravite i brzinski pilav sa piletinom, šargarepom i lukom. Za piletinu sa povrćem ključan je sos, koji daje pun ukus i savršeno uklapa sve sastojke u jelu. Evo kako da napravite prženu piletinu sa povrćem!
Sastojci:
- 450 g pilećih prsa, isečenih na kockice
- soli po ukusu
- biber, po ukusu
- 450 g cvetova brokolija
- 225 g pečuraka, isečenih na kriške
- 3 kašike ulja, za prženje
Za sos
- 3 čena belog luka, mlevena
- 1 kašika đumbira, mlevenog
- 2 kašičice susamovog ulja
- 80 ml soja sosa
- 1 kašika smeđeg šećera
- 240 ml pilećeg bujona
- 30 g brašna
Recept za prženu piletinu sa povrćem gotova za pola sata
Dinstajte piletinu
Za prženu piletinu sa povrćem u veliki tiganj na srednje jakoj vatri dodajte 1 kašiku ulja. Kada se ulje zagreje, dodajte piletinu, začinite solju i biberom i dinstajte dok ne porumeni. Izvadite piletinu iz tiganja i stavite na stranu.
Ispržite pečurke i brokoli
U istom tiganju zagrejte 1 kašiku ulja i dodajte pečurke. Kada pečurke počnu da omekšavaju, dodajte cvetove brokolija i pržite dok brokoli ne omekša. Izvadite pečurke i brokoli iz tiganja i ostavite sa strane.
Napravite sos i servirajte
Dodajte 1 kašiku ulja u tiganj i pržite beli luk i đumbir dok ne zamirišu. Dodajte preostale sastojke za sos i mešajte dok smesa ne postane glatka. Vratite piletinu i povrće u šerpu, mešajte dok se ne zagreju. Poslužite uz vrući pirinač. Uživajte u prženoj piletini sa povrćem!
Pročitajte kako se pravi pileći gulaš sa lukom i paprikom, aromatičan i kremast
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem