Pileći gulaš sa lukom i paprikom je savršen za umakanje hleba, zbog sosa koji je zvezda ovog gulaša. Aromatičan je zbog belog luka koji mu daje jak ukus. Možda ćete želeti da napravite i kremastu, začinjenu piletinu iz tiganja. Ovaj pileći gulaš se priprema za 45 minuta. Evo kako da napravite pileći gulaš sa lukom i paprikom!
Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 8 pilećih karabataka sa kožom
- 2 glavice luka, narezane
- 1 crvena ljuta paprika, isečena na kockice
- 2 crvene paprike, isečene na kockice
- 400 ml pilećeg bujona
- Sitno narendana kora ½ pomorandže
- 2 velika čena belog luka
- 150 g majoneza
- Sok od ½ limuna
- Veza peršuna, iseckanih listova
- Hrskavi hleb za posluživanje
Recept za pileći gulaš sa lukom i paprikom
Ispržite karabatake
Za pileći gulaš s lukom i paprikom stavite široki tiganj na srednju vatru i dodajte pola ulja. Pileće karabatake posolite i pobiberite, dodajte u tiganj sa kožom nadole i pržite 5 minuta dok koža ne postane hrskava i zlatna. Odložite na tanjir (završićete kuvanjem u sosu).
Napravite sos
U isti tiganj dodajte preostalo ulje pa narezani luk, ljutu papriku i crvenu papriku. Pržite 5 minuta dok luk ne omekša. Sipajte pileći bujon i dodajte koricu pomorandže. Krčkajte 5 minuta, a zatim sipajte sadržaj tiganja u blender i umutite u glatki, svetlo narandžasti sos.
Dinstajte karabatake u sosu
Sipajte sos nazad u tiganj, a zatim stavite pileće karabatake sa stranom nadole kako se hrskava koža ne bi pokvasila. Ostavite da se krčka i dinstajte 20-25 minuta, ili dok se piletina ne skuva. U međuvremenu, sitno izrendajte čen belog luka u pastu, pa promešajte sa majonezom, limunovim sokom i prstohvatom soli.
Servirajte pileći gulaš
Kada je piletina ispečena, pažljivo je izvadite iz sosa i stavite na tanjir. U tiganju umutite majonez od belog luka, koji će sosu dati još boji ukus. Podelite sos u 4 činije i na vrh stavite pileće karabatake i pospite seckanim peršunom. Uživajte u pilećem gulašu sa lukom i paprikom!
Pročitajte kako se pravi piletina rolovana slaninom i pečena na krompiru
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem