Piletina rolovana slaninom i pečena na krompiru je klasična kombinacija mesa i krompira, ali vrlo ukusna i jednostavna za pripremu. Lepota ovog recepta je u tome što se sve jednostavno stavi na pleh i peče – ništa ne treba dodatno kuvati i pržiti. Možda ćete želeti da napravite i piletinu pečenu u sirćetu, na začinjenoj palenti. Evo kako da napravite piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru!
Sastojci:
- 6 komada pilećih karabataka bez kostiju
- 200 g šargarepe
- 100 g slanine
- 1 kg krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, začini po ukusu
Recept za piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru
Marinirajte pileće karabatake
Za piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru marinirajte pileće karabatake sa začinima po vašem ukusu. Ostavite da se mariniraju u frižideru 2-3 sata. Posle toga, izlupajte svaki komad mesa i isecite na manje komade. Izrendajte šargarepu.
Stavite na pleh i pecite
Stavite u jednom sloju krompir na pleh, potom šargarepu, i na kraju stavite pileće rolnice na vrh. Pokrijte pleh folijom ili poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni, pa pecite 60 minuta. Oko 10-15 minuta pre nego što ih izvadite iz rerne skinite foliju, tako da rolnice porumene. Uživajte u piletini rolovanoj slaninom i pečenoj na krompiru!
Pročitajte i kako se pravi zapečena piletina sa brokolijem od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan