Piletina rolovana slaninom i pečena na krompiru je klasična kombinacija mesa i krompira, ali vrlo ukusna i jednostavna za pripremu. Lepota ovog recepta je u tome što se sve jednostavno stavi na pleh i peče – ništa ne treba dodatno kuvati i pržiti. Možda ćete želeti da napravite i piletinu pečenu u sirćetu, na začinjenoj palenti. Evo kako da napravite piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru!

Sastojci:

  • 6 komada pilećih karabataka bez kostiju
  • 200 g šargarepe
  • 100 g slanine
  • 1 kg krompira
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So, biber, začini po ukusu

Recept za piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru

13:01
Korak 1

Marinirajte pileće karabatake

Za piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru marinirajte pileće karabatake sa začinima po vašem ukusu. Ostavite da se mariniraju u frižideru 2-3 sata. Posle toga, izlupajte svaki komad mesa i isecite na manje komade. Izrendajte šargarepu.

13:05
Korak 2

Umotajte meso u slaninu

Umotajte svaki komad piletine u slaninu. Oljuštite krompir i isecite ga na kolutove. Posolite, pobiberite i dodajte začine. Krompir prelijte maslinovim uljem i promešajte. Kalup za pečenje takođe podmažite uljem ili prekrijte papirom za pečenje.

13:06
Korak 3

Stavite na pleh i pecite

Stavite u jednom sloju krompir na pleh, potom šargarepu, i na kraju stavite pileće rolnice na vrh. Pokrijte pleh folijom ili poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni, pa pecite 60 minuta. Oko 10-15 minuta pre nego što ih izvadite iz rerne skinite foliju, tako da rolnice porumene. Uživajte u piletini rolovanoj slaninom i pečenoj na krompiru!

Pročitajte i kako se pravi zapečena piletina sa brokolijem od samo 5 sastojaka

BONUS VIDEO

TikTok/hungryhappens Recept za pitu sa piletinom i svežim sirom, od cepkane tortilje

StvarUkusa/L.S.