Piletina rolovana slaninom i pečena na krompiru je klasična kombinacija mesa i krompira, ali vrlo ukusna i jednostavna za pripremu. Lepota ovog recepta je u tome što se sve jednostavno stavi na pleh i peče – ništa ne treba dodatno kuvati i pržiti. Možda ćete želeti da napravite i piletinu pečenu u sirćetu, na začinjenoj palenti. Evo kako da napravite piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru!
Sastojci:
- 6 komada pilećih karabataka bez kostiju
- 200 g šargarepe
- 100 g slanine
- 1 kg krompira
- 2 kašike maslinovog ulja
- So, biber, začini po ukusu
Recept za piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru
Marinirajte pileće karabatake
Za piletinu rolovanu slaninom i pečenu na krompiru marinirajte pileće karabatake sa začinima po vašem ukusu. Ostavite da se mariniraju u frižideru 2-3 sata. Posle toga, izlupajte svaki komad mesa i isecite na manje komade. Izrendajte šargarepu.
Stavite na pleh i pecite
Stavite u jednom sloju krompir na pleh, potom šargarepu, i na kraju stavite pileće rolnice na vrh. Pokrijte pleh folijom ili poklopcem i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni, pa pecite 60 minuta. Oko 10-15 minuta pre nego što ih izvadite iz rerne skinite foliju, tako da rolnice porumene. Uživajte u piletini rolovanoj slaninom i pečenoj na krompiru!
Pročitajte i kako se pravi zapečena piletina sa brokolijem od samo 5 sastojaka
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus