Aromatična i sočna svinjetina sa začinima je specifična po tome što se dugo kuva i to je tajna njene mekoće, pored svih začina koji joj daju predivnu aromu i dopunjuju ukus. Možda će vas zanimati i recept za svinjetinu u kremastom sosu sa senfom. Evo kako se pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima!

Sastojci:

  • 1,2 kg svinjskog mesa
  • 400 g crnog luka
  • 30 g peršuna
  • 20 g belog luka
  • 300 ml belog suvog vina
  • 1 kašika putera
  • 0,5 kašičice ljute mlevene paprike
  • 0,5 kašičice mlevenog korijandera
  • 1 kašičica soli ili po ukusu
  • 0,5 kašičice suvog začina
  • 0,5 kašičice crnog bibera
  • 2 kašike sirćeta

Recept za aromatičnu i sočnu svinjetinu sa začinima

11:39
Korak 1

Pripremite svinjetinu

Aromatičnu i sočnu svinjetinu sa začinima ćete da napravite tako što ćete svinjetinu da isečete na velike komade i dobro operite pod vodom. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, dodajte ulje i ubacite meso. Pržite meso do svetlo smeđe boje na srednjoj vatri, često mešajući. Luk isecite na pola i iseckajte zelje.

11:53
Korak 2

Dodajte začine

Kada meso postane rumeno, dodajte mu suvo belo vino. Pustite da provri, smanjite temperaturu i dinstajte meso ispod poklopca oko 40 minuta da omekša. Pripremite začin od sirćeta: beli luk sa solju i začinima sameljite, dodajte sirće i dobro promešajte. Posle 40 minuta u meso dodajte sirćetni začin i dobro promešajte.

11:54
Korak 3

Servirajte svinjetinu

Nastavite da kuvate još 5 minuta, dok se meso ne natopi začinima i ne omekša. Probajte jelo i po potrebi dodajte još soli ili začina po ukusu. Pre serviranja jelo pospite svežim začinskim biljem. Uživajte u aromatičnoj i sočnoj svinjetini sa začinima!

Pročitajte kako se pravi pečena svinjska plećka punjena voćem

BONUS VIDEO

TikTok/mannalanier2 trik za sočno meso

StvarUkusa/L.S.