Aromatična i sočna svinjetina sa začinima je specifična po tome što se dugo kuva i to je tajna njene mekoće, pored svih začina koji joj daju predivnu aromu i dopunjuju ukus. Možda će vas zanimati i recept za svinjetinu u kremastom sosu sa senfom. Evo kako se pravi aromatična i sočna svinjetina sa začinima!
Sastojci:
- 1,2 kg svinjskog mesa
- 400 g crnog luka
- 30 g peršuna
- 20 g belog luka
- 300 ml belog suvog vina
- 1 kašika putera
- 0,5 kašičice ljute mlevene paprike
- 0,5 kašičice mlevenog korijandera
- 1 kašičica soli ili po ukusu
- 0,5 kašičice suvog začina
- 0,5 kašičice crnog bibera
- 2 kašike sirćeta
Recept za aromatičnu i sočnu svinjetinu sa začinima
Pripremite svinjetinu
Aromatičnu i sočnu svinjetinu sa začinima ćete da napravite tako što ćete svinjetinu da isečete na velike komade i dobro operite pod vodom. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, dodajte ulje i ubacite meso. Pržite meso do svetlo smeđe boje na srednjoj vatri, često mešajući. Luk isecite na pola i iseckajte zelje.
Dodajte začine
Kada meso postane rumeno, dodajte mu suvo belo vino. Pustite da provri, smanjite temperaturu i dinstajte meso ispod poklopca oko 40 minuta da omekša. Pripremite začin od sirćeta: beli luk sa solju i začinima sameljite, dodajte sirće i dobro promešajte. Posle 40 minuta u meso dodajte sirćetni začin i dobro promešajte.
Servirajte svinjetinu
Nastavite da kuvate još 5 minuta, dok se meso ne natopi začinima i ne omekša. Probajte jelo i po potrebi dodajte još soli ili začina po ukusu. Pre serviranja jelo pospite svežim začinskim biljem. Uživajte u aromatičnoj i sočnoj svinjetini sa začinima!
Pročitajte kako se pravi pečena svinjska plećka punjena voćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus