Od svinjetine može tako mnogo ukusnih jela da se pripremi! Obrok salata sa svinjetinom, susamom i kupusom odlično je rešenje kada nemate puno vremena za pripremu obroka. Za danas predlažemo recept za kremastu svinjetinu sa sočivom. Meso se krčka u sosu sa bujonom, senfom, lukom, a dodaje se i malo alkoholnog pića - brendija. Ovaj korak možete da izostavite.

Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 750 g svinjskog filea
  • 1 glavica crnog luka
  • 20 g putera
  • 60 ml brendija
  • 250 ml pavlake za kuvanje
  • 125 ml pilećeg bujona
  • 2 kašike dižon senfa
  • 425 g opranog sočiva
  • so po ukusu
  • svež vlašac (opciono)

Recept za svinjetinu u kremastom sosu sa senfom:

Zagrejte ulje u većem tiganju na srednje jakoj vatri, pa ubacite posoljenu svinjetinu isečenu na kockice oko 3cm. Dinstajte oko 6 minuta dok svinjetina ne promeni boju. Prebacite je na tanjir, a u tiganj ubacite iseckan luk i puter. Dinstajte oko 5 minuta, mešajući sastojke. Dodajte brendi, pa dinstajte oko 1 minut ili dok alkohol ne ispari. Sipajte pavlaku za kuvanje, pileći bujon i senf. Mešajte dok se sastojci ne sjedine, pa ostavite da smesa proključa. Smanjite toplotu, pa kuvajte još 2 minuta. Ubacite sočivo, promešajte i ostavite da se krčka oko 4 minuta ili dok se sos ne zgusne. Vratite svinjetinu u tiganj, promešajte, pa ostavite da se krčka oko 2 minuta. Pospite seckanim vlašcem, pa služite. Predlažemo da isprobate rolnice od svinjetine sa mirođijom.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Kako se spremaju faširane šnicle?

 Izvor: StvarUkusa/J.K.