Posne ćufte savršen su ručak bez mesa i odlično idu uz špagete ili pire. Uglavnom se spremaju od povrća, ali danas smo vam pripremili malo drugačiji recept koji će vam se dopasti. Ove posne ćufte se spremaju sa crnim pasuljem. U smesu ide i cvekla, pored drugih sastojaka.
Sastojci:
- 140 kuvane cvekle
- 425 g crnog pasulja
- 1/2 šolje prezli
- 1/2 šolje grubo sekcanih oraha
- 1/4 šolje iseckanog crnog luka
- 2 kašike brašna
- 1 kašika paradajz paste
- 1 kašika sojinog sosa
- 1 kašičica mešavine italijanskih začina
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 3/4 kašičice slatke dimljene paprike
- 2 kašike iseckanog peršuna
- 3/4 kašičice soli
- 900 ml paradajz sosa
- 1/2 šolje ulja
- 6 šoljica kuvanih špageta
Recept za ćufte sa pasuljem i cveklom:
Izrendajte cveklu, pa ocedite višak tečnosti. Izblendirajte cveklu, crni pasulj, prezle, orahe, crni luk, brašno, paradajz pastu, sojin sos, mešavinu italijanskih začina, beli luk u prahu i slatku dimljenu papriku. Nemojte predugo blendirati, smesa za ćufte treba da bude zrnasta. Prebacie smesu u posudu, pa dodajte seckani peršun i so. Izvadite 1 kašiku smese i fomirajte ćuftu, pa to učinite i sa ostatkom. Pržite ćufte u ulju dok ne porumene. Prebacite ih na ubrus da se ocedi višak ulja. Zagrejte paradajz sos u većoj šerpi na srednjoj vatiri. Kada sos proključa, ubacite ćufte i ostavite da se krčkaju poklopljenje oko 5-7 minuta. Po želji, pospite malo seckanog peršuna i služite ćufte uz špagete. Preporučujemo i posne ćufte od sočiva.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/J.K.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus