Ćufte se prave lako i brzo i to od sastojaka koje svi imaju. Obično se kuvaju u paradajz sosu, ali kada žele nešto drugačije, domaćice ih obično posluže sa bešamel sosom. Mi vam donosimo još bolji recept za najukusnije ćufte. Prave se kao i do sada, samo što se na kraju prelivaju povrćem i jajima, a onda se i peku u rerni.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 žumanceta
- 3 kašike prezli
- 1 crni luk
- Za preliv:
- 5 jaja
- 1 veza mladog luka
- 4 čeri paradajza
- 1/2 paprike
- 100 g tvrdog sira
- 200 g kisele pavlake
Recept za ćufte u sosu od povrća:
Napravite smesu od mlevenog mesa
U posudi pomešajte mleveno meso, posolite, pobibiberite, pospite slatkom paprikom, korijanderom, belim lukom u prahu. Dodajte žumanca i sitno seckani crni luk, pa sve dobro promešajte. Dobro sjednite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru pola sata.
Napravite smesu sa povrćem
U posudi umutite jaja, pa dodajte sitno seckan mladi luk, seckan čeri paradajz, papriku, kao i rendani sir. Sve lepo promešajte, pa dodajte kiselu pavlaku. Sve lepo promešajte.
Oblikujte ćufte
Nauljite ruke, pa uzmite malo smese od mlevenog mesa i oblikujte ćufte. U tiganju na malo ulja propržite ćufte. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte smesom od povrća i jaja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Pročitajte i ovo: Mini ćufte u sosu od jogurta i kiselih krastavaca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem