Ćufte se prave lako i brzo i to od sastojaka koje svi imaju. Obično se kuvaju u paradajz sosu, ali kada žele nešto drugačije, domaćice ih obično posluže sa bešamel sosom. Mi vam donosimo još bolji recept za najukusnije ćufte. Prave se kao i do sada, samo što se na kraju prelivaju povrćem i jajima, a onda se i peku u rerni.
Sastojci:
- 700 g mlevenog mesa
- 1 kašika slatke paprike
- 1 kašičica korijandera
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 žumanceta
- 3 kašike prezli
- 1 crni luk
- Za preliv:
- 5 jaja
- 1 veza mladog luka
- 4 čeri paradajza
- 1/2 paprike
- 100 g tvrdog sira
- 200 g kisele pavlake
Recept za ćufte u sosu od povrća:
Napravite smesu od mlevenog mesa
U posudi pomešajte mleveno meso, posolite, pobibiberite, pospite slatkom paprikom, korijanderom, belim lukom u prahu. Dodajte žumanca i sitno seckani crni luk, pa sve dobro promešajte. Dobro sjednite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru pola sata.
Napravite smesu sa povrćem
U posudi umutite jaja, pa dodajte sitno seckan mladi luk, seckan čeri paradajz, papriku, kao i rendani sir. Sve lepo promešajte, pa dodajte kiselu pavlaku. Sve lepo promešajte.
Oblikujte ćufte
Nauljite ruke, pa uzmite malo smese od mlevenog mesa i oblikujte ćufte. U tiganju na malo ulja propržite ćufte. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte smesom od povrća i jaja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Pročitajte i ovo: Mini ćufte u sosu od jogurta i kiselih krastavaca
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Uskršnja salata sa tortelinama, šunkom i kačkavaljem
Kako da dobijete najlepšu žutu boju jaja za Uskrs
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak