Ćufte se prave lako i brzo i to od sastojaka koje svi imaju. Obično se kuvaju u paradajz sosu, ali kada žele nešto drugačije, domaćice ih obično posluže sa bešamel sosom. Mi vam donosimo još bolji recept za najukusnije ćufte. Prave se kao i do sada, samo što se na kraju prelivaju povrćem i jajima, a onda se i peku u rerni. 

Sastojci:

  • 700 g mlevenog mesa 
  • 1 kašika slatke paprike 
  • 1 kašičica korijandera 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 2 žumanceta
  • 3 kašike prezli 
  • 1 crni luk
  • Za preliv:
  • 5 jaja 
  • 1 veza mladog luka 
  • 4 čeri paradajza 
  • 1/2 paprike 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 200 g kisele pavlake 

Recept za ćufte u sosu od povrća:

10:04
Korak 1

Napravite smesu od mlevenog mesa 

U posudi pomešajte mleveno meso, posolite, pobibiberite, pospite slatkom paprikom, korijanderom, belim lukom u prahu. Dodajte žumanca i sitno seckani crni luk, pa sve dobro promešajte. Dobro sjednite i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru pola sata. 

10:04
Korak 2

Napravite smesu sa povrćem 

U posudi umutite jaja, pa dodajte sitno seckan mladi luk, seckan čeri paradajz, papriku, kao i rendani sir. Sve lepo promešajte, pa dodajte kiselu pavlaku. Sve lepo promešajte. 

10:04
Korak 3

Oblikujte ćufte 

Nauljite ruke, pa uzmite malo smese od mlevenog mesa i oblikujte ćufte. U tiganju na malo ulja propržite ćufte. Poređajte ih u tepsiju, pa prelijte smesom od povrća i jaja. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta. 

Pročitajte i ovo: Mini ćufte u sosu od jogurta i kiselih krastavaca

BONUS VIDEO: 

TikTok/ fitgreenmind  Recept za ćufte od tikvica

(StvarUkusa/S.B.)