Ćufte su ukusno jelo koje zna da pripremi skoro svaka domaćica, a ako i vi volite da ga jedete, onda vam predlažemo da isprobate ovaj recept. Napravite mini ćufte od bulgura i krompira, a poslužite ih preliveme sosom od jogurta i kiselih krastavaca. Ćufte na ovaj način pripremaju Turci, a sigurni smo da će se i vama dopasti. 

  • 1 čaša bulgur pšenice
  • 1 čaša tople vode 
  • 1 kašičica soli
  • 1 jaje
  • 1 kašičica kima
  • 1 kašičica bibera 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 krompir
  • 2 kašike brašna
  • 1/2 konzerve graška
  • 1 šargarepa
  • 4-5 kiselih krastavaca 
  • 1/2 štapića celera 
  • 1 veza peršuna
  • 200 ml jogurta
  • 2 čena belog luka 

Recept za mini ćufte u sosu od jogurta:

13:45
Korak 1

Pripremite smesu za ćufte 

U posudu sipajte bulgur, posolite i prelijte toplom vodom. Poklopite i ostvite da odstoji nekih 15 minuta. Zatim dodajte jaje, kuvani krompir koji ste isekli na kockice, začinite, pa sve lepo promešajte. Kada sve dobro sjedinite dodajte brašno i lepo promešajte. Ako je potrebno dodajte malo vode. 

13:46
Korak 2

Oblikujte i pržite mini ćufte 

Oblikujte male loptice i ređajte na tacnu. Zatim pržite u šerpi u kojoj ste zagrejali ulje dok ne dobiju zlatnu boju. 

13:46
Korak 3

Pomešajte sastojke 

U vatrostalnu posudu stavite pržene mini ćufte, pa dodajte seckanu šargarepu (koju ste skuvali), graška i malo celera. Zatim dodajte kiseli krastavac koji ste isekli na kolutove, kao i seckani peršun. Sipajte jogurt i dodajte rendani beli luk. Sve dobro promešajte. 

Pročitajte i ovo: Trikovi da se ćufte ne raspadaju prilikom prženja

BONUS VIDEO: 

Instagram/foodiies_lifee Pileće ćufte iz blendera

(StvarUkusa/S.B.)