Ćufte koje se raspadaju pri prženju i ne zadrže svoj oblik prilikom prženja nisu problem samo za početnike. Možda će vam pomoći i ovaj 1 jednostavan trik za mekano meso. Čak i iskusni kuvari prave greške. Krajnji rezultat nije ukusno jelo, kao na slikama u kuvarima, već bezoblična masa.

Potrudite se da skuvate lepe i oblikovane ćufte, na ovaj način:

Pre svega, morate pažljivo proučiti recept. Pratite sve date korake. Slučajno propuštanje neke stavke može dovesti do loših rezultata u pravljenju ćufti. Na primer, stručnjaci savetuju da ne zaboravite na paniranje i četkanje formiranih ćufti umućenim belancetom.

Ako je sve u redu sa receptom, onda je problem možda u samom mlevenom mesu i kako da ga učinite sočnijim. Ako se ne oblikuje dobro i deluje viskozno, preporučuje se da u radni komad dodate malo brašna ili griza da biste promenili teksturu. Ako je mleveno meso suvo, onda na 1 kg mesa možete dodati 250 g hleba natopljenog vodom.

Takođe, nemojte početi da pravite ćufte odmah nakon pripreme mlevenog mesa. Treba ga istući i ostaviti u frižideru 20-30 minuta. Za to vreme, svi sastojci će imati vremena da se "slepe".

Na kraju, ćufte treba ispeći u zagrejanom tiganju uz dodatak male količine ulja kako bi imali vremena da se "peku" i poprave oblik.

Pročitajte OMEKŠAJTE TVRDO MESO POMOĆU JEDNOSTAVNOG TRIKA

BONUS VIDEO

trik za sočno meso TikTok/mannalanier2

 StvarUkusa/L.S.