Krompir spada u jeftino povrće, a od njega možete da pravite najraznovrsnija jela. Možete da ga služite u salati, kao prilog, glavno jelo, da pravite lepinje... Ne postoji osoba koja ga ne voli, a jedan od najpopularnijih načina pripreme, pored prženog, jeste i pečeni krompir.
Bez obzira što se pečeni krompir jednostavno priprema, često se dešava da ne ispadne kako treba. Kora ne ispadne hrskava, a unutrašnjost nije mekana, zato je profesionalni ruski kuvar, Svjatoslav Spivaokov, otkrio je tajnu savršeno pečenog krompira.Trik je u temperaturi, kao i vremenu pečenja.
Ako želite da napravite hrskav krompir mekane unutrašnjosti, onda ga obavezno premažite ulje i začinite, pa stavite u tepsiju i pecite na 180-190°C. U ovom slučaju, kora će se pojaviti sama, ne morate ništa posebno da radite.
Ako ste isekli krompir debljine oko 2 cm, pecite ih 20-25 minuta, dok se ceo krompir peče oko 35 minuta, objasnio je čuveni kuvar.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi najbolji pečeni krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Koliko tačno soli se stavlja u bure kada se kiseli kupus?
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća