Krompir spada u jeftino povrće, a od njega možete da pravite najraznovrsnija jela. Možete da ga služite u salati, kao prilog, glavno jelo, da pravite lepinje... Ne postoji osoba koja ga ne voli, a jedan od najpopularnijih načina pripreme, pored prženog, jeste i pečeni krompir.

Bez obzira što se pečeni krompir jednostavno priprema, često se dešava da ne ispadne kako treba. Kora ne ispadne hrskava, a unutrašnjost nije mekana, zato je profesionalni ruski kuvar, Svjatoslav Spivaokov, otkrio je tajnu savršeno pečenog krompira.Trik je u temperaturi, kao i vremenu pečenja. 

Ako želite da napravite hrskav krompir mekane unutrašnjosti, onda ga obavezno premažite ulje i začinite, pa stavite u tepsiju i pecite na 180-190°C. U ovom slučaju, kora će se pojaviti sama, ne morate ništa posebno da radite. 

Ako ste isekli krompir debljine oko 2 cm, pecite ih 20-25 minuta, dok se ceo krompir peče oko 35 minuta, objasnio je čuveni kuvar.

Pročitajte i ovo: Kako se pravi najbolji pečeni krompir

BONUS VIDEO: 

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)