Krompir spada u jeftino povrće, a od njega možete da pravite najraznovrsnija jela. Možete da ga služite u salati, kao prilog, glavno jelo, da pravite lepinje... Ne postoji osoba koja ga ne voli, a jedan od najpopularnijih načina pripreme, pored prženog, jeste i pečeni krompir.
Bez obzira što se pečeni krompir jednostavno priprema, često se dešava da ne ispadne kako treba. Kora ne ispadne hrskava, a unutrašnjost nije mekana, zato je profesionalni ruski kuvar, Svjatoslav Spivaokov, otkrio je tajnu savršeno pečenog krompira.Trik je u temperaturi, kao i vremenu pečenja.
Ako želite da napravite hrskav krompir mekane unutrašnjosti, onda ga obavezno premažite ulje i začinite, pa stavite u tepsiju i pecite na 180-190°C. U ovom slučaju, kora će se pojaviti sama, ne morate ništa posebno da radite.
Ako ste isekli krompir debljine oko 2 cm, pecite ih 20-25 minuta, dok se ceo krompir peče oko 35 minuta, objasnio je čuveni kuvar.
Pročitajte i ovo: Kako se pravi najbolji pečeni krompir
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs