Krompir spada u jeftina povrća, a od njega mogu da se prave najrazličitija jela. Pored musake, supe, pljeskavice..., najpopularniji načini pripreme su prženi i pečeni krompir. Mnoge domaćice se žale kako im pečeni krompir ne ispadne uvek hrskav, pa vam mi predlažemo da pročitate savete Džejmija Olivera. Ipak, ako se odlučite da poslužite pečeni krompir za Svetog Jovana, uz pečenje, onda je ovo pravi recept. Napravite neobičan pečeni krompir sa parmezanom koji će oduševiti sve i ukusom i izgledom.
Sastojci:
- 800 g krompira
- 40 g putera
- beli luk u prahu
- 50 g parmezana
- grančica ruzmarina
Recept za pečeni krompir sa parmezanom:
Pripremite krompir
Krompir oljuštite i dobro operite, pa isecite na baš tanke kolutove. Bilo bi super ako imate rende, jer ćete tako uspeti najbolje da isečete. Zatim isečen krompir ubacite u posudu.
Dodajte ostale sastojke
U posudu sa krompirom sipajte istopljeni puter, pa posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu i parmezanom. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte i seckani ruzmarin.
Pecite krompir
Kalup za mafine premažite puterom, pa poređajte nekoliko krugova krompira. Slažite jedan na drugi i tako dok ne dođete do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 50 minuta.
Pročitajte i ovo: Pečeni krompir sa slaninom
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus