Krompir spada u jeftina povrća, a od njega mogu da se prave najrazličitija jela. Pored musake, supe, pljeskavice..., najpopularniji načini pripreme su prženi i pečeni krompir. Mnoge domaćice se žale kako im pečeni krompir ne ispadne uvek hrskav, pa vam mi predlažemo da pročitate savete Džejmija Olivera. Ipak, ako se odlučite da poslužite pečeni krompir za Svetog Jovana, uz pečenje, onda je ovo pravi recept. Napravite neobičan pečeni krompir sa parmezanom koji će oduševiti sve i ukusom i izgledom. 

Sastojci:

  • 800 g krompira
  • 40 g putera 
  • beli luk u prahu 
  • 50 g parmezana 
  • grančica ruzmarina

Recept za pečeni krompir sa parmezanom:

10:09
Korak 1

Pripremite krompir

Krompir oljuštite i dobro operite, pa isecite na baš tanke kolutove. Bilo bi super ako imate rende, jer ćete tako uspeti najbolje da isečete. Zatim isečen krompir ubacite u posudu. 

10:11
Korak 2

Dodajte ostale sastojke

U posudu sa krompirom sipajte istopljeni puter, pa posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu i parmezanom. Lepo promešajte da se svi sastojci sjedine. Dodajte i seckani ruzmarin. 

10:11
Korak 3

Pecite krompir

Kalup za mafine premažite puterom, pa poređajte nekoliko krugova krompira. Slažite jedan na drugi i tako dok ne dođete do vrha. Pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 50 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pečeni krompir sa slaninom

BONUS VIDEO:

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)