Pečeni krompir je prilog koji retko ko odbija, a možete da ga spremite na milion načina. Posle dugog posta, svi su se uželeli jake i masne hrane, pa je božićni ručak prava prilika da napravite gurmanske specijalitete. Donosimo vam sjajan recept za pečeni krompir sa slaninom koji se lako i brzo pravi, a koji se odlično slaže uz svinjsko pečenje.
Sastojci:
- 400 g krompira
- 1 kašičica suvog belog luka
- 1 kašičica suvog peršuna
- 150 g slanine
Recept za pečeni krompir sa slaninom:
Pripremite krompir
Krompir oljuštite, pa isecite na četvrtine ili veće komade i kuvajte 5 minuta u ključaloj vodi. Zatim ga procedite i stavite u neku posudu da se ohladi.
Začinite krompir i urolajte u slaninu
Zatim krompir posolite, pobiberite, pospite belim lukom u prahu, suvim peršunom i sve lepo promešajte. Nakon toga svako parče krompira urolajte u slaninu.
Pecite krompir
Poređajte krompir na pleh obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 190°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Pečeni krompir Džejmija Olivera
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus