Piletina sa kupusom je idealna ako volite lagana ukusna jela koja se prave u jednom tiganju. Ne sadrži gluten i sadrži proteine i povrće, a s obzirom da se prži u tiganju, vrlo je ukusno. Možda ćete želeti da isprobate i najbolju domaću pileću supu sa rezancima. Evo kako da napravite piletinu sa kupusom!

Sastojci:

  • 680 g pilećih bataka bez kostiju i kože
  • so, crni luk u prahu, beli luk u prahu + paprika
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 srednji luk, isečen na kockice
  • 4 čena belog luka, mlevenog
  • 2 kašike paradajz pirea
  • 1 srednja glavica zelenog kupusa, tanko narezana
  • 2 srednje krupno narendane šargarepe
  • 180 ml pilećeg bujona 
  • 2 kašičice paprike
  • so i biber po ukusu
  • svež peršun za ukras

Recept za piletinu sa kupusom

12:51
Korak 1

Isecite piletinu

Za piletinu sa kupusom isecite piletinu na male komade. Začinite ih obilno solju, lukom u prahu i belim lukom u prahu.

12:55
Korak 2

Pržite piletinu

U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje. Kada se zagreje, dodajte piletinu i pržite 6 minuta - ili dok ne porumeni sa obe strane. Zatim dodajte luk i pržite 2 minuta. Mešajte beli luk 30 sekundi, a zatim i paradajz pire.

12:55
Korak 3

Dodajte kupus

Zatim umešajte komadiće kupusa minut-dva dok ne budu obloženi i malo ne usahnu, zatim umešajte komadiće šargarepe i na kraju dodajte čorbu i začine. Pustite da provri i smanjite vatru da nastavite sa kuvanjem, povremeno mešajući, oko 10-15 minuta ili dok tečnost ne ispari. Prelijte peršunom i uživajte! Uživajte u piletini sa kupusom!

Pročitajte kako se pravi piletina kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom

BONUS VIDEO

Instagram/Fooodkings Kako se pravi puter piletina

StvarUkusa/L.S.