Piletina sa kupusom je idealna ako volite lagana ukusna jela koja se prave u jednom tiganju. Ne sadrži gluten i sadrži proteine i povrće, a s obzirom da se prži u tiganju, vrlo je ukusno. Možda ćete želeti da isprobate i najbolju domaću pileću supu sa rezancima. Evo kako da napravite piletinu sa kupusom!
Sastojci:
- 680 g pilećih bataka bez kostiju i kože
- so, crni luk u prahu, beli luk u prahu + paprika
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1 srednji luk, isečen na kockice
- 4 čena belog luka, mlevenog
- 2 kašike paradajz pirea
- 1 srednja glavica zelenog kupusa, tanko narezana
- 2 srednje krupno narendane šargarepe
- 180 ml pilećeg bujona
- 2 kašičice paprike
- so i biber po ukusu
- svež peršun za ukras
Recept za piletinu sa kupusom
Isecite piletinu
Za piletinu sa kupusom isecite piletinu na male komade. Začinite ih obilno solju, lukom u prahu i belim lukom u prahu.
Pržite piletinu
U velikom dubokom tiganju zagrejte ulje. Kada se zagreje, dodajte piletinu i pržite 6 minuta - ili dok ne porumeni sa obe strane. Zatim dodajte luk i pržite 2 minuta. Mešajte beli luk 30 sekundi, a zatim i paradajz pire.
Dodajte kupus
Zatim umešajte komadiće kupusa minut-dva dok ne budu obloženi i malo ne usahnu, zatim umešajte komadiće šargarepe i na kraju dodajte čorbu i začine. Pustite da provri i smanjite vatru da nastavite sa kuvanjem, povremeno mešajući, oko 10-15 minuta ili dok tečnost ne ispari. Prelijte peršunom i uživajte! Uživajte u piletini sa kupusom!
Pročitajte kako se pravi piletina kordon blu sa slatkim i začinjenim sosom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus