Đuveč je jednostavno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Njegova priprema nije zahtevna, a može da se pravi sa mesom ili bez. Mi vam donosimo recept za đuveč sa pirinčem, krompirom i paprikom, a za još bolju ukus prelijte ga bujonom. Koristite meso po izboru, a osim što je ukusan, đuveč je savršen predlog za ručak za sve štedljive domaćice koje žele da obraduju porodicu, a da ne potroše puno novca.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 100 g graška
- 2 paprike
- 1 manji krompir
- 1 pelat
- 1 crni luk
- 200 ml bujona
- 200 ml soka od paradajza
- meso po izboru
Đuveč zapečen u rerni sa krompirom i mesom - savršen za štedljive domaćice:
Ispržite meso i povrće
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kratko pržite, pa dodajte krupno sečenu papriku i krompir koji ste isekli na sitne kockice.
Dodajte ostale namirnice u đuveč
Sipajte malo vode u šerpu i promešajte, pa začinite po želji. Zatim sipajte bujon, paradajz sos, pelat, pa dodajte grašak i ponovo promešajte.
Kuvajte, pa pecite đuveč
Kuvajte đuveč nekih 15 minuta, ako je potrebno sipajte još vode, pa stavite u rernu i pecite još nekih 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Pikantni đuveč sa batacima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus