Đuveč je jednostavno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Njegova priprema nije zahtevna, a može da se pravi sa mesom ili bez. Mi vam donosimo recept za đuveč sa pirinčem, krompirom i paprikom, a za još bolju ukus prelijte ga bujonom. Koristite meso po izboru, a osim što je ukusan, đuveč je savršen predlog za ručak za sve štedljive domaćice koje žele da obraduju porodicu, a da ne potroše puno novca. 

Sastojci:

  • 200 g pirinča
  • 100 g graška
  • 2 paprike
  • 1 manji krompir
  • 1 pelat
  • 1 crni luk
  • 200 ml bujona
  • 200 ml soka od paradajza
  • meso po izboru 

Đuveč zapečen u rerni sa krompirom i mesom - savršen za štedljive domaćice:

15:46
Korak 1

Ispržite meso i povrće

U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kratko pržite, pa dodajte krupno sečenu papriku i krompir koji ste isekli na sitne kockice. 

15:46
Korak 2

Dodajte ostale namirnice u đuveč 

Sipajte malo vode u šerpu i promešajte, pa začinite po želji. Zatim sipajte bujon, paradajz sos, pelat, pa dodajte grašak i ponovo promešajte. 

15:46
Korak 3

Kuvajte, pa pecite đuveč 

Kuvajte đuveč nekih 15 minuta, ako je potrebno sipajte još vode, pa stavite u rernu i pecite još nekih 15 minuta. 

Pročitajte i ovo: Pikantni đuveč sa batacima

BONUS VIDEO: 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

(StvarUkusa/S.B.)