Đuveč je jednostavno jelo na kojem su odrasle mnoge generacije. Njegova priprema nije zahtevna, a može da se pravi sa mesom ili bez. Mi vam donosimo recept za đuveč sa pirinčem, krompirom i paprikom, a za još bolju ukus prelijte ga bujonom. Koristite meso po izboru, a osim što je ukusan, đuveč je savršen predlog za ručak za sve štedljive domaćice koje žele da obraduju porodicu, a da ne potroše puno novca.
Sastojci:
- 200 g pirinča
- 100 g graška
- 2 paprike
- 1 manji krompir
- 1 pelat
- 1 crni luk
- 200 ml bujona
- 200 ml soka od paradajza
- meso po izboru
Đuveč zapečen u rerni sa krompirom i mesom - savršen za štedljive domaćice:
Ispržite meso i povrće
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckani crni luk, pa kada omekša dodajte meso isečeno na kockice. Kratko pržite, pa dodajte krupno sečenu papriku i krompir koji ste isekli na sitne kockice.
Dodajte ostale namirnice u đuveč
Sipajte malo vode u šerpu i promešajte, pa začinite po želji. Zatim sipajte bujon, paradajz sos, pelat, pa dodajte grašak i ponovo promešajte.
Kuvajte, pa pecite đuveč
Kuvajte đuveč nekih 15 minuta, ako je potrebno sipajte još vode, pa stavite u rernu i pecite još nekih 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Pikantni đuveč sa batacima
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem