Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIKANTNI ĐUVEČ SA PILEĆIM BATACIMA: Ručak koji leti svi obožavamo - sočno meso i mrvica ljute papričice

Napravite nešto pikantniju verziju đuveča sa mesom. Fenomenalan je i topao i hladan!

 djuvec sa batacima.jpg Izvor: Shutterstock/Lazy_Bear

Đuveč je jedno od onih jela koja su jednako ukusna i kada se jedu topla i hladna. Danas probajte nešto pikantniju verziju đuveča i to sa mesom! Sočni pileći bataci, paradajz, pirinač i - ko voli- malo ljute papričice... Prste da poližeš!

  • Sastojci:
  • 4 pileća bataka
  • 2 šolje pirinča
  • 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 šolje seckanog paradajza (ili pelata)
  • 1 crvena paprika, iseckana na tračice
  • 1 žuta paprika, iseckana na tračice
  • 1 šargarepa, iseckana na kolutove
  • 2 čena belog luka, sitno isečena
  • 1 ljuta papričica, sitno isečena (opciono)
  • 1 kašičica mlevene ljute paprike
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1 kašičica suvog peršuna
  • so i biber po ukusu
  • maslinovo ulje
  • 4 šolje pilećeg bujona (može i voda ako nemate bujon)
  • sveži peršun za garniranje

Priprema:

U velikom tiganju ili širokom loncu, zagrejte malo maslinovog ulja na srednjoj vatri. Dodajte pileće batake i propržite ih sa svih strana dok ne postanu zlatno smeđi. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. U isti tiganj dodajte iseckani luk luk. Dinstajte ih dok ne postane staklast, pa dodajte beli i dinstjte još kratko. Dodajte crvenu i žutu papriku, šargarepu i ljutu papričicu (ako koristite). Dinstajte nekoliko minuta dok ne omekša. Dodajte iseckan paradajz, sušeni origano, suvi peršun, mlevenu ljutu papriku, so i biber. Promešajte i dinstajte još nekoliko minuta. Dodajte pirinač u tiganj i promešajte ga sa povrćem i začinima kako bi se dobro sjedinilo.

Vratite pileće batake u tiganj, tako šrto ćete ih rasporediti po povrću i pirinču. Prelite sve pilećim bujonom (ili vodom), da tečnost prekrije sastojke. Pustite da proključa. Smanjite temperaturu na nisku i pokrijte tiganj poklopcem. Neka se đuveč krčka oko 20-25 minuta, ili dok pirinač ne upije tečnost i postane mekan. Pom potrebi dodajte so, biber i ostale začine.

Poslužite đuveč topao, posut svežim seckanim peršunom.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:00
Kako se sprema đuveč?
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

dara

Ne vidim neku veliku razliku od ođuveđa koji se pravi na uobičajan način,ali svako treba prihvatiti nove ideje.Svakako ću skuvati đuveč i na ovaj način taman da otpakujem i iskoristism,solis kuvalo za pirinač,a ja pošto ne smem ljuto svakako ću morati podeliti,na dva dela.Jedan deo za mene bez ljute papričice, drugi deo za moga oca,sa ljutom papričicom.

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti