Tikvice su omiljeno letnje povrće, jeftino, ukusno i tako prilagodljivo svakom receptu! Naš današnji predlog je da spremite lazanje od tikvica sa bolonjeze sosom. Ko ih jednom proba, praviće ih stalno, toliko su lake i ukusne!
Evo kako da spremite lazanje od tikvica, a pročitajte i naš savet kako odabrati najukusnije tikvice!
Sastojci:
- Kilogram tikvica
- 500 grama mlevenog mesa
- Manji crni luk
- Dva čena belog luka
- Paradajz pelat iz konzerve
- 200 grama fete
- Jedno jaje
- Čaša kisele pavlake
- So
- Biber
- Majčina dušica
- Maslinovo ulje
Priprema:
Tikvice isecite po dužini, pa propržite na malo maslinovog ulja, tek da dobiju boju i puste višak vode. Odložite ih na ubrus, a u istom tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk, kao i mleveno meso. Posolite i pobiberite. Dodajte paradajz pelat i krčkajte desetak minuta. Za to vreme, neka se rerna zagreva na 180 stepeni.
U posudu za pečenje stavite malo sosa, pa red tikvica, pa opet sos, i preko izmrvite fetu. Ređajte tako dok ne utrošite povrće i sos, a potom prelijte mešavinom jaja, pavlake i majčine dušice.
Pecite lazanju u rerni oko 35 minuta, ili dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Poslužite toplo!
Pogledajte i BONUS VIDEO: Brza pita od krompira i tikvica!
(StvarUkusa)
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno