Tikvice su omiljeno letnje povrće, jeftino, ukusno i tako prilagodljivo svakom receptu! Naš današnji predlog je da spremite lazanje od tikvica sa bolonjeze sosom. Ko ih jednom proba, praviće ih stalno, toliko su lake i ukusne!

Evo kako da spremite lazanje od tikvica, a pročitajte i naš savet kako odabrati najukusnije tikvice!

Sastojci:

  • Kilogram tikvica
  • 500 grama mlevenog mesa
  • Manji crni luk
  • Dva čena belog luka
  • Paradajz pelat iz konzerve
  • 200 grama fete
  • Jedno jaje
  • Čaša kisele pavlake
  • So
  • Biber
  • Majčina dušica
  • Maslinovo ulje

Priprema:

Tikvice isecite po dužini, pa propržite na malo maslinovog ulja, tek da dobiju boju i puste višak vode. Odložite ih na ubrus, a u istom tiganju propržite sitno seckani crni i beli luk, kao i mleveno meso. Posolite i pobiberite. Dodajte paradajz pelat i krčkajte desetak minuta. Za to vreme, neka se rerna zagreva na 180 stepeni.

U posudu za pečenje stavite malo sosa, pa red tikvica, pa opet sos, i preko izmrvite fetu. Ređajte tako dok ne utrošite povrće i sos, a potom prelijte mešavinom jaja, pavlake i majčine dušice.

Pecite lazanju u rerni oko 35 minuta, ili dok ne dobije lepu zlatnu koricu. Poslužite toplo!

Pogledajte i BONUS VIDEO: Brza pita od krompira i tikvica!

pita od krompira i tikvica  instagram/cookistwow

(StvarUkusa)