Klasično srpsko jelo na kome su odrasle generacije - paprikaš - u nešto drugačijoj, još boljoj varijanti. Nisu vam potrebni nikakvi dodaci, začini, trik je u svežim roštiljskim kobasicama! Ako volite još pikantnije, onda obavezno probajte paprikaš kakav se sprema u istočnoj Srbiji...

  • Sastojci:
  • 4 pileća fileta, isečena na kocke
  • 2 sveže roštiljske kobasice
  • 2 crvene paprike, isečene na trake
  • 2 krompira, oguljena i isečena na krpunije komade
  • 1 glavica crnog luka, sitno iseckana
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 2 paradajza, iseckana na kockice
  • 2 kašike ulja
  • sveže seckani peršun za posipanje

Priprema:

U šerpi, zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni i beli luk, pa dinstajte nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte pileće komadiće i kratko dinstajte. Dodajte papriku, iseckan paradajz i krompir. Nalijte vodom, pa sadržaj sveže kobasice istisnite u smesu. Dobro promešajte, smanjite temperaturu, pokrijte lonac i ostavite da se krčka oko pola sata, povremeno mešajući. Proveriti da li se krompir skuvao, a paprike omekšale.  dok se sve lepo sjedini i paprike omekšaju. Pre serviranja, pospite sveže seckanim peršunom.

BONUS VIDEO:

Recept za svinjski paprikaš Kurir

Izvor: Stvar ukusa