Ako imate sočivo, gomilu začina, jogurt i krastavac, napravite ove jednostavne mediteranske ćuftice od sočiva. Brzo se prave i ne prže se u ulju, a zbog visokog sadržaja proteina odlična su zamena za meso ako želite da jedete zdravije. Preukusne su i držaće vas sitim do večere, evo kako se prave mediteranske ćufte of sočiva!
Sastojci za ćufte:
- 1 ½ šolje kuvanog smeđeg sočiva (može se koristiti iz konzerve)
- ½ crvenog luka - sitno iseckanog
- ¾ šolje prezli
- ¼ šolje sveže seckane nane
- ¼ šolje svežeg seckanog peršuna
- 2 kašike paradajz paste
- 1 jaje
- ½-1 kašičica soli
- crni biber po ukusu
- ½ kašičice paprike
- ½ kašičice origana
- 1 kašičica soja sosa
- sok od ½ limuna
Sastojci za sos:
- ½ šolje jogurta
- ¼ šolje iseckanog krastavca
- sok od ½ limuna
- prstohvat soli
- prstohvat crnog bibera
- 1 čena belog luka - mlevenog
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Dodajte sočivo i sve ostale sastojke za ćufte u procesor za hranu. Delimično miksajte dok se ne sjedini, ali ne treba da postane kao pire, želite da ostavite malo teksture.
Formirajte ćuftice i stavite ih na pleh obložen pek papirom. Pecite ih 30 do 35 minuta, ili dok ne dobiju lepu zlatnu boju. U međuvremenu, pomešajte sastojke za caciki sos. Poslužite ćufte dok su još tople, sa salatom po izboru.
Pogledajte i BONUS VIDEO - brza supa od sočiva!
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus