Punjene paprike omiljeno su jelo u našim krajevima, a najčešće se pune mlevenim mesom. Termička obrada je po vašem izboru, jer možete da ih kuvate u šerpi ili pečete u vatrostalnoj posudi. Postoji milion načina na koji možete da spremite paprike, pa tako možete da ih napunite sirom i ispohujete. Ako volite da jedete punjene paprike, naš je predlog da probate i ovaj japanski recept. Pripremaju se brže od klasičnih, a onda i prelivaju ukusnim umakom. 

  • Sastojci: 
  • 6-8 malih zelenih paprika (piman paprika) 
  • brašno
  • 1/2 crnog luka
  • 140 g mlevene govedine 
  • 140 g mlevene svninjetine 
  • 1/4 šolje prezli 
  • 1 jaje
  • 1/2 kašike ulja
  • Za sos: 
  • 2 kašike kečapa
  • 2 kašike vorčester sosa

Priprema: 
Presecite paprike na pola i očistite od semenki, a onda ih pospite brašnom. U činiji pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, prezle, jaje, so, biber i dobro sjedinite. Sipajte u paprike. U tiganju zagrejte malo ulja, pa poređajte paprike (strana sa mesom ide nadole). Zatim okrenite i pržite još par minuta. Pomešajte kečap i vorčester sos, pa prelijte preko paprika.

BONUS VIDEO: 

PRIJA SPREMALA PUNJENE PAPRIKE I PIRE: Pevačica postala domaćica, a majka joj pomagala u kuhinji preko VIDEO POZIVA! HIT (VIDEO) Intstagram/aleksandraprijovic

Izvor: Stvar ukusa