Punjene paprike omiljeno su jelo u našim krajevima, a najčešće se pune mlevenim mesom. Termička obrada je po vašem izboru, jer možete da ih kuvate u šerpi ili pečete u vatrostalnoj posudi. Postoji milion načina na koji možete da spremite paprike, pa tako možete da ih napunite sirom i ispohujete. Ako volite da jedete punjene paprike, naš je predlog da probate i ovaj japanski recept. Pripremaju se brže od klasičnih, a onda i prelivaju ukusnim umakom.
- Sastojci:
- 6-8 malih zelenih paprika (piman paprika)
- brašno
- 1/2 crnog luka
- 140 g mlevene govedine
- 140 g mlevene svninjetine
- 1/4 šolje prezli
- 1 jaje
- 1/2 kašike ulja
- Za sos:
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike vorčester sosa
Priprema:
Presecite paprike na pola i očistite od semenki, a onda ih pospite brašnom. U činiji pomešajte mleveno meso, seckani crni luk, prezle, jaje, so, biber i dobro sjedinite. Sipajte u paprike. U tiganju zagrejte malo ulja, pa poređajte paprike (strana sa mesom ide nadole). Zatim okrenite i pržite još par minuta. Pomešajte kečap i vorčester sos, pa prelijte preko paprika.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus