Kuhinja istočne Srbije je ukusna i pikantna, pa je ovaj kraj poznat kao jedan od najboljih mesta za gastro uživanje. Meso je najzastupljenije u ovdašnjoj kuhinji, posebno roštilj i pečenje, kao i začini i sveže povrće. Ako volite dobro da jedete predlažemo vam da isprobate receptza vlaški paprikaškoji se pravi od celog pileta, začina i papradajz soka. Ono što ovo jelo izdvaja je i zaprška koja se ne pravi standardno, već se u nju dodajte i kiselo mleko.
- Sastojci:
- 1 pile
- 1 kašika slatke paprike
- 2 paprike
- 400 ml paradajz soka
- 1 crni luk
- 1 kašika začina za piletinu
- 1 kašika suvog začina
- 2 čena belog luka
- Za zapršku:
- 100 ml kiselog mleka
- 100 ml vode
- 1 kašika brašna
Priprema:
Isecite crni i beli luk, pa pripržite u dobro zagrejanoj šerpi. Meso isecite na komade, pa dobro posolite i pobiberite, a onda pospite začinom za piletinu. Lepo sjedinite, pa stavite meso u šerpu i kratko propržite sa obe strane. Zatim sipajte paradajz sos preko i vodu. Dodajte i seckanu papriku, pa posolite, pobiberite, pospite suvim začinom i slatkom paprikom, pa promešajte. Poklopite i kuvajte nekih 45 minuta. U posudi pomešajte brašno, vodu i kiselo mleko. Pazite da ne ostanu grudvice. Sipajte pred kraju u paprikaš, promešajte, pa sklonite sa vatre.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem