Tokom hladnih zimskih meseci Španci prave pasulj, jelo koje i Srbi obožavaju. Ali, od našeg recepta ih razlikuju 3 sastojka, kao što su kuvana jaja, hleb kao i bujon. Ako niste znali bujon se dodaje umesto vode, jer daje intezivniji ukus, a umesto da hleb služite sa strane, prepecite ga i izblendirajte, pa dodajte u jelo. Božanstvenog ukusa i još boljeg mirisa, ovako pripremljen pasulj će postati vaše novo omiljeno jelo.
- Sastojci:
- 45 ml maslinovog ulja
- 2 kriške bageta
- 4 čena belog luka
- 1 crni luk
- 1 zelena paprika
- 1 šargarepa
- 1 veliki krompir
- 2 kašičice slatke paprike
- 400 ml paradajz sosa
- 450 g belog pasulja iz konzerve
- 450 g tamnog pasulja iz konzerve
- 850 ml bujona od povrća
- 4 jajeta
- 2 lovorova lista
- šaka svežeg peršuna
Priprema:
U šerpu sipajte maslinovo ulje, pa dodajte propržite baget i cele čenove belog luka. Zatim izvadite i onda u istu šerpu sipajte sekcani luk, šargarepu i papriku. Kada povrće omekša dodajte seckani krompir, pa pospite slatkom paprikom. Nakon toga sipajte paradajz sos, pa posolite i pobiberite. Sipajte pasulj koji ste prethodno oprali i procedili, pa dodajte bujon (kocku za supu od povrća pomešajte sa 850 ml vruće vode). Dodajte lovorov list i dobro promešajte, pa kuvajte dok ne krene da ključa. Smanjite temperaturu i poklopite, pa kuvajte još nekih 20 minuta. Prepečeni hleb, beli luk i seckani peršun izblendirajte, pa dodajte u pasulj. Promešajte, pa dodajte jaja na oko, pazite samo da se ne razliju. Pokrijte i kuvajte još 4 minuta dok jaja ne budu gotova.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem