Kako izabrati najukusnije tikvice? Na pijaci i u prodavnicama viđamo razne sorte, od "ogromnih" do malih, okruglih, a evo kako da prepoznate najukusnije tikvice kada ih kupujete!
Ne zaboravite da su tikvice među namirnicama od kojih se može napraviti skoro sve - od kolača, preko musaka i paste, pa do hleba od tikvica!
Saveti za kupovinu, pripremu i čuvanje tikvica:
- Ne kupujte "džinovske", izaberite male ili srednje koje su čvrste i deluju "teško" za svoju veličinu, to je znak da su zrele i sočne.
- Njihova kora treba da bude sjajna i glatka sa svetlom, ujednkakoačenom zelenom bojom i bez mrlja.
- Neoprane tikvice stavite u frižider u plastičnu kesu do pet dana.
- Operite tikvice neposredno pre upotrebe. Odrežite i odbacite oba kraja.
- Osim ako je koža oštećena, nema potrebe da ljuštite tikvice.
Pročitajte i naših pet najlepših recepata sa tikvicama, a pogledajte i BONUS VIDEO: Najukusnije rolnice sa tikvicama!
Izvor: StvarUkusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom