Kako izabrati najukusnije tikvice? Na pijaci i u prodavnicama viđamo razne sorte, od "ogromnih" do malih, okruglih, a evo kako da prepoznate najukusnije tikvice kada ih kupujete!
Ne zaboravite da su tikvice među namirnicama od kojih se može napraviti skoro sve - od kolača, preko musaka i paste, pa do hleba od tikvica!
Saveti za kupovinu, pripremu i čuvanje tikvica:
- Ne kupujte "džinovske", izaberite male ili srednje koje su čvrste i deluju "teško" za svoju veličinu, to je znak da su zrele i sočne.
- Njihova kora treba da bude sjajna i glatka sa svetlom, ujednkakoačenom zelenom bojom i bez mrlja.
- Neoprane tikvice stavite u frižider u plastičnu kesu do pet dana.
- Operite tikvice neposredno pre upotrebe. Odrežite i odbacite oba kraja.
- Osim ako je koža oštećena, nema potrebe da ljuštite tikvice.
Pročitajte i naših pet najlepših recepata sa tikvicama, a pogledajte i BONUS VIDEO: Najukusnije rolnice sa tikvicama!
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus