Musaka je tradicionalno jelo koje se pravi od krompira i mlevenog mesa, a svaka zemlja ima svoj recept. Tako, npr. Grci, u musaku dodaju bešamel i patlidžan. Kako god da napravite ovo jelo, uvek je ukusno, a naš danšanji predlog je musaka sa krompirom i tikvicama. Bez obzira što nema mesa, ovako pripremljena musaka je zasitna. Sir koji se razvlači daje poseban šmek.  

  • Sastojci:
  • 500 g krompira
  • 4 jajeta 
  • 50 g parmezana
  • 2 crna luka
  • 2 tikvice
  • 1 kašika soja sosa
  • 100 g tvrdog sira

Priprema:
Krompir isecite u obliku pomfrita, pa propržite na malo ulja. U posudi umutite jaja, pa posolite i pobiberite i dodajte parmezan. Promešajte i u tu posudu dodajte pomfrit. Poklopite i ostavite 10 minuta. Za to vreme propržite crni luk isečen na rebarca, pa kada omekša sipajte soja sos. Dodajte u krompir i promešajte. U tepsiju koju ste nauljili poređajte isečene tikvice, a zatim smesu sa krompirom, pa još jedan red tikvica. Prelijte tečnošću koja se ostala od krompira i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta. Pospite rendanim sirom i vratite da se ispeče dok se ne istopi. 

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow Lažna musaka sa bundevom

Izvor: Stvar ukusa