Tikvice su povrće koje se lako kombinuje sa ostalim namirnicama. Jeftino je, pa je tokom sezone prvi izbor domaćicama za pripremu ukusnih specijaliteta. Dok još ima ovog povrća na pijačnim tezgama i u supermarketima napravite brzu kremastu pastu od samo nekoliko sastojaka.
- Sastojci:
- 300 g testenine
- 2 srednje tikvice
- 100 g parmezana
- 4 žumanceta
- 1 luk
- maslinovo ulje
- so
Priprema:
Testeninu skuvajte. Na maslinovom ulju propržite luk i tikvice. Pomešajte parmezan sa žumancima i malo vode od kuvanja testenine. Testenine procedite i ubacite u tiganj sa tikvicama i lukom. Dodajte žumanca i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem