Pečeni krompir je prilog koji niko neće odbiti, a može da se sprema na milion načina, od najednostavnijih recepta, do onih koji uključuju malo neobičnije sastojke. Priprema se drugačije nego što ste navikli, a ali je upravo zbog tog načina i hrksaviji. Aromatičan, sa dodatkom sira postaće omiljeni prilog svakoga. Recept postaje sve popularniji na društvenoj mreži Instagram, a za 4 dana ima preko 200.000 pregleda.
- Sastojci:
- 6 kašika slanog putera
- 6 čenova belog luka
- 1/2 šolje parmezana
- 1 kašika ruzmarina
- krompir
Priprema:
Puter istopite, pa dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte, pa dodajte parmezan i ruzmarin. Posolite i pobiberite, pa promešajte. Krompir dobro operite, pa ga isecite na polutke. Zatim svaku polutuku zasecite na kockice (prvo prođete nožem po dužini, a zatim i širini, ali ne do kraja). Dno tepsije premažite smesom sa puterom, pa poređajte polutke krompira (okrenite ravnu stranu na dole). Premažite ulje, pa posolite i pobiberite. Pecite na 220°C oko 40 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus