Počinje sezona virusa i gripa i vreme je ojačate svoj imunitet prirodnim putem. Supe i čorbe su idealne za to i zato vam predlažemo da isprobate tursku supu sa limunom i ćuretinom. Možete da iskoristite belo ćureće koje vam je preostalo od ručka, a možete da skuvate i novo. Tajna je u začinima i bujonu koji je čine neverovatno ukusnom. 

  • Sastojci: 
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašičica mlevene kurkume
  • 1/2 kašičice mlevenog kima
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • 1,2 l pilećeg bujona
  • kora limuna
  • 1/2 do 1 šolje ječma (više ječma će dati gušću supu)
  • 2 šolje kuvane ćuretine
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/4 šolje peršuna
  • 1/4 šolje korijandera

Priprema: 
Iseckajte crni i beli luk i propržite. Prvo propržite crni, pa kada omekša dodajte beli. Zatim dodajte kurkumu, kim, đumbir i so. Sipajte bujon, koricu limuna, pa kada provri dodajte ječam. Krčkajte lagano dok se ječam ne skuva, oko 20-30 minuta. U šerpi skuvajte ćuretinu ili piletinu. Kada ječam bude gotov dodajte sekcano meso, limunov sok, seckani peršun i korijander. Posolite i pobiberite. Još mar minuta kuvajte. Uklonite koru limuna pre serviranja. 

Izvro: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE