Uz svinjske ili pileće šnicle obično kao prilog serviramo pire krompir, pirinač ili neko grilovano povrće. Ali pronašli smo recept koji ćete od sad pa nadalje stalno služiti uz meso. Reč je o kombinaciji krompira, pečuraka i spanaća. Sve se krčka u bujonu i pavlaci, pa se posipa parmezanom. Toliko je sočno da ćete morati da jedete kašikom.
- Sastojci:
- 800 g krompira
- 1 luk
- 250 g pečuraka
- 125 g spanaća
- 200 ml bujona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike parmezana
- so, biber, ulje
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na manje komade i kuvajte u slanoj vodi oko pola sata. Za to vreme luk i pečurke izdinstajte na ulju. Dodajte spanać i bujon pa krčkajte. Sipajte odmah i pavlaku, sve promešajte. Kuvan krompir isecite na komade veličine zalogaja pa dodajte u tiganj. Začinite i krčkajte 5-10 minuta. Pre serviranja dodajte parmezan
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus