Uz svinjske ili pileće šnicle obično kao prilog serviramo pire krompir, pirinač ili neko grilovano povrće. Ali pronašli smo recept koji ćete od sad pa nadalje stalno služiti uz meso. Reč je o kombinaciji krompira, pečuraka i spanaća. Sve se krčka u bujonu i pavlaci, pa se posipa parmezanom. Toliko je sočno da ćete morati da jedete kašikom.

  • Sastojci:
  • 800 g krompira 
  • 1 luk
  • 250 g pečuraka 
  • 125 g spanaća
  • 200 ml bujona
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike parmezana 
  • so, biber, ulje

Priprema:

Krompir oljuštite, isecite na manje komade i kuvajte u slanoj vodi oko pola sata. Za to vreme luk i pečurke izdinstajte na ulju. Dodajte spanać i bujon pa krčkajte. Sipajte odmah i pavlaku, sve promešajte. Kuvan krompir isecite na komade veličine zalogaja pa dodajte u tiganj. Začinite i krčkajte 5-10 minuta. Pre serviranja dodajte parmezan

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE