Šnicle su jedan od prvih izbora kada je ručak u pitanju. Bilo da su pileće, svinjske ili juneće, poslužene uz prilog i salatu pravi su gurmanluk. Međutim, meso često zna da bude veoma žilavo i da nam pokvari celokupan obrok. Da se to ne bi dešavalo potrebno ih je najpre dobro izlupati čekićem za meso, da budu što tanje, zatim ih marinirati kako bi upile sve sokove i začine i bile lepše za jelo. Još jedan trik jeste da ispečete meso na alu foliji. Na taj način nema dodavanja ulja, a biće lepo kao sa roštilja.
- Sastojci:
- 400 g pilećeg belog mesa
- začin za piletinu
- maslinovo ulje
Priprema:
Meso iseći na šnicle i malo ga izlupati čekićem za meso. Staviti u činiju, dodati i kašičicu začina i malo ulja. Izmešati rukama i ostaviti malo da upije sve. Ovo meso se može peći na roštilju, i u teflonskom tiganju. Može se peći i na foliji koja se raširi na ringli, kao što je prikazanao u videu ispod.
Izvor: Bakina i dekina kuhinja
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus