Kada smo u žurbi obično pripremamo pastu. Jednostavna je za napraviti, lako se kombinuje sa ostalim namirnicama i zasitna je. Dok u prodavnicama još ima tikvica iskoristite ih da pripremite kremastu testeninu sa dodatkom graška. Kombinacija ove dve vrste povrća je toliko ukusna da ćete joj se stalno vraćati.
- Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 crni luk
- 1-2 čena belog luka
- 1 tikvica
- 250 g graška
- 200 g pavlake za kuvanje
- 400 ml bujona
- 200 g testenine
- so i biber
- sok od pola limuna (opciono)
- parmezan (opciono)
- ulje za prženje
Priprema:
Na maslinovom ulju propržiti seckan luk, izgnječen beli luk i tikvicu. Kada tikvica omekša dodajte grašak. dintsjte par minuta pa sipajte pavlaku za kuvanje i krčkajte. Sipajte bujon pa dodajte testeninu. Poklopite u kuvajte dok se testenina ne skuva. Ona će upiti bujon i pasta će postati kremasta. Dodajte začine, sok od limuna i parmezan po želji. Promešajte i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem