Kada smo u žurbi obično pripremamo pastu. Jednostavna je za napraviti, lako se kombinuje sa ostalim namirnicama i zasitna je. Dok u prodavnicama još ima tikvica iskoristite ih da pripremite kremastu testeninu sa dodatkom graška. Kombinacija ove dve vrste povrća je toliko ukusna da ćete joj se stalno vraćati.

  • Sastojci:
  • 1 kašika ulja
  • 1 crni luk
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 tikvica
  • 250 g graška 
  • 200 g pavlake za kuvanje
  • 400 ml bujona
  • 200 g testenine
  • so i biber
  • sok od pola limuna (opciono)
  • parmezan (opciono)
  • ulje za prženje

Priprema:

Na maslinovom ulju propržiti seckan luk, izgnječen beli luk i tikvicu. Kada tikvica omekša dodajte grašak. dintsjte par minuta pa sipajte pavlaku za kuvanje i krčkajte. Sipajte bujon pa dodajte testeninu. Poklopite u kuvajte dok se testenina ne skuva. Ona će upiti bujon i pasta će postati kremasta. Dodajte začine, sok od limuna i parmezan po želji. Promešajte i služite.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA ZIMNICU i osvojite VREDNE NAGRADE