Aromu belog luka svi vole, ali niko ne voli da ga čisti. Miris koji se "uvuče" u prste gotovo je nemoguće ukloniti, ne pomažu ni jaka sredstva za pranje, deterdženti, niti parfemi.
Ako niste znali, postoji jednostavan način da očistite čenove belog luka, a da ga praktično i ne pipnete. Sve što vam je potrebno jeste mikrotalasna rerna. Ovaj trik je posebno koristan ako spremate jelo koje zahteva puno belog luka. Ne samo da ćete na ovaj način sprečiti da vam prsti poprime neprijatne mirise, već ćete i uštedeti dosta vremena.
A evo šta treba da uradite...
Jednostavno ubacite sav beli luk, tačnije čenove koje ste "otkinuli" od glavice, u mikrotalasnu rernu na 20 sekundi. Kad program "obavi svoje", luk ćete lako "istisnuti" iz ljuske, bez potrebe da ga gulite i čistite. Iskusni kuvari kažu, čak, da ne morate ni da razdavajte čenove, možete i cele glavice da stavite u mikrotalasnu, ljuska će sama otpasti.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem