Začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem se priprema relativno brzo, a dobijate zaista pravu gozbu. Možda ćete želeti da isprobate pileći gulaš sa lukom i paprikom, aromatičan i kremast. Svinjetina je začinjena na mediteranski način, dok pasulj i krompir dopunjuju ukus. Evo kako se pravi začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem!

Sastojci:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 veliki luk, iseckan
  • 2 kašičice mlevenog kima
  • 1½ kašičice sušenog origana
  • 700 g svinjske plećke, na kockice
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 1 crveni ljuta paprika, narezana
  • 400 g seckanog paradajza
  • 500 ml pilećeg ili povrtnog bujona
  • 600 g krompira, isečenog na kockice
  • 1 lovorov list
  • 400 g pasulja, ispranog i oceđenog
  • Velika šaka svežeg peršuna, listovi seckani
  • Jogurt za posluživanje (opciono)

Recept za začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem

16:39
Korak 1

Zagrejte rernu

Za začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem zagrejte rernu na 150°C. Zagrejte 1 kašiku ulja u velikoj vatrostalnoj tepsiji. Dodajte luk i dinstajte, povremeno mešajući, 3-5 minuta dok ne omekša. Umešajte 1 kašičicu kima i sav origano, pa dinstajte 2-3 minuta dok ne zamiriše. Izvadite iz tepsije i ostavite na stranu.

16:43
Korak 2

Kuvajte svinjetinu

Dodajte svinjetinu i preostalo ulje i kuvajte, povremeno mešajući, 5-7 minuta dok ne porumeni. Umešajte med, preostali kim, cimet, beli luk i crvenu ljutu papriku. Začinite solju i dobro promešajte. Vratite luk u tiganj i dodajte paradajz, bujon, krompir i lovorov list. Pustite da provri, pa poklopite i stavite u zagrejanu rernu. Pecite 40 minuta.

16:44
Korak 3

Servirajte sa pečenim pasuljem

Izvadite iz rerne i umešajte pasulj. Pokrijte i vratite u rernu još 20 minuta. Pospite seckanim korijanderom i poslužite sa jogurtom po želji i hrskavim hlebom. Uživajte u začinjenom svinjskom gulašu sa krompirom i pasuljem!

Pročitajte kako se prave hrskavi svinjski kotleti sa ruzmarinom

BONUS VIDEO

MAJSTOR ZA GULAŠ OTKRIO SAVRŠEN RECEPT: Stvar je u krčkanju, da sve bude prirodno, ali i u još jednom VAŽNOM SASTOJKU! kurir televizija

StvarUkusa/L.S.