Začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem se priprema relativno brzo, a dobijate zaista pravu gozbu. Možda ćete želeti da isprobate pileći gulaš sa lukom i paprikom, aromatičan i kremast. Svinjetina je začinjena na mediteranski način, dok pasulj i krompir dopunjuju ukus. Evo kako se pravi začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem!
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 veliki luk, iseckan
- 2 kašičice mlevenog kima
- 1½ kašičice sušenog origana
- 700 g svinjske plećke, na kockice
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 1 crveni ljuta paprika, narezana
- 400 g seckanog paradajza
- 500 ml pilećeg ili povrtnog bujona
- 600 g krompira, isečenog na kockice
- 1 lovorov list
- 400 g pasulja, ispranog i oceđenog
- Velika šaka svežeg peršuna, listovi seckani
- Jogurt za posluživanje (opciono)
Recept za začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem
Zagrejte rernu
Za začinjen svinjski gulaš sa krompirom i pasuljem zagrejte rernu na 150°C. Zagrejte 1 kašiku ulja u velikoj vatrostalnoj tepsiji. Dodajte luk i dinstajte, povremeno mešajući, 3-5 minuta dok ne omekša. Umešajte 1 kašičicu kima i sav origano, pa dinstajte 2-3 minuta dok ne zamiriše. Izvadite iz tepsije i ostavite na stranu.
Kuvajte svinjetinu
Dodajte svinjetinu i preostalo ulje i kuvajte, povremeno mešajući, 5-7 minuta dok ne porumeni. Umešajte med, preostali kim, cimet, beli luk i crvenu ljutu papriku. Začinite solju i dobro promešajte. Vratite luk u tiganj i dodajte paradajz, bujon, krompir i lovorov list. Pustite da provri, pa poklopite i stavite u zagrejanu rernu. Pecite 40 minuta.
Servirajte sa pečenim pasuljem
Izvadite iz rerne i umešajte pasulj. Pokrijte i vratite u rernu još 20 minuta. Pospite seckanim korijanderom i poslužite sa jogurtom po želji i hrskavim hlebom. Uživajte u začinjenom svinjskom gulašu sa krompirom i pasuljem!
Pročitajte kako se prave hrskavi svinjski kotleti sa ruzmarinom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem