Dinstana govedina sa karfiolom svakako može da se napravi i u posnoj verziji, ali u ovom recepu priprema se sa dinstanom govedinom. Uz obilje povrća i začine po ukusu, dobićete vrlo prijatan obrok. Ukoliko volite govedinu možda ćete želeti da napravite govedinu i brokoli sa rezancima. A evo i kako da napravite rižoto sa govedinom i karfiolom.
Sastojci:
- 1 veliki karfiol, isečeni cvetovi
- 230 g mlevene govedine
- Soli po ukusu
- 1 mali luk, isečen na kockice
- 130 g šargarepe iseckane na kockice
- 30 ml sojinog sosa sa niskim sadržajem natrijuma
- kašičica belog luka u prahu
- kašičica pahuljica crvene paprike
- 125 g zamrznutog graška
- 30 g seckanog zelenog luka
Recept za dinstanu govedinu sa karfiolom
Blendirajte karfiol
Za rižoto sa govedinom i karfiolom stavite karfiol u blender napunjen sa 3 šolje vode. Blendirajte dok karfiol ne bude veličine pirinča. Ocedite u cediljku i osušite papirnim ubrusima, a zatim ostavite da se suši.
Dinstajte govedinu
U velikom tiganju na srednje jakoj vatri, dinstajte goveđe mleveno meso, razbijajući komade drvenom kašikom. Začinite sa 1 kašičicom soli. Dodajte luk i šargarepu i dinstajte dok ne omekšaju, 3 do 4 minuta. Dodajte sojin sos, beli luk u prahu i ljuspice crvene paprike. Kuvajte 1 minut.
Dodajte karfiol i grašak
Dodajte karfiol i grašak, mešajte dok se ne zagreju, 2 do 3 minuta. Dodajte zeleni luk i odmah servirajte. Uživajte u dinstanoj govedini sa karfiolom.
Pročitajte i kako se pravi lažni biftek Stroganov
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem