Od mlevenog mesa možete da napravite neka od najukusnijih jela, pa tako možete da spremite burek, musaku, punjene paprike... Postoji milion različitih recepata, ali ipak su ćevapi, ćufte i faširane šnicle najbolji. Mi vam sada predlažemo da napravite čamac od mlevenog mesa, a u smesu dodajte i povrće za bolji ukus. 

Sastojci:

  • 1 kg mlevenog mesa 
  • 200 g krompira 
  • 2 šargarepe 
  • 1 crni luk 
  • 1 paprika 
  • 1 veza peršuna 
  • 3 čena belog luka 
  • 2 jajeta 

Recept za čamac od mlevenog mesa:

16:25
Korak 1

Pripremite mleveno meso 

U mleveno meso dodajte rendani krompir koji ste dobro procedili, rendanu šargarepu i luk, kao i seckanu papriku. Zatim dodajte seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite rukama. 

16:25
Korak 2

Oblikujte 

Nauljite ruke, uzmite malo smese od mlevenog mesa i napravite oblik kanua (čamca). Ređajte na pleh obložen pek papirom, pa kaškom napravite proreze. 

16:25
Korak 3

Pecite 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, pa služite sa salatom ili nekim prilogom po želji. 

Pročitajte i ovo: 8 sjajnih saveta kako da mleveno meso bude ukusnije

BONUS VIDEO: 

TikTok/thebaddiekitchen Mleveno meso sa 3 vrste sira

(StvarUkusa/S.B.)