Od mlevenog mesa možete da napravite neka od najukusnijih jela, pa tako možete da spremite burek, musaku, punjene paprike... Postoji milion različitih recepata, ali ipak su ćevapi, ćufte i faširane šnicle najbolji. Mi vam sada predlažemo da napravite čamac od mlevenog mesa, a u smesu dodajte i povrće za bolji ukus.
Sastojci:
- 1 kg mlevenog mesa
- 200 g krompira
- 2 šargarepe
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 1 veza peršuna
- 3 čena belog luka
- 2 jajeta
Recept za čamac od mlevenog mesa:
Pripremite mleveno meso
U mleveno meso dodajte rendani krompir koji ste dobro procedili, rendanu šargarepu i luk, kao i seckanu papriku. Zatim dodajte seckani peršun, jaja i mleveni beli luk. Posolite i pobiberite i sve dobro sjedinite rukama.
Oblikujte
Nauljite ruke, uzmite malo smese od mlevenog mesa i napravite oblik kanua (čamca). Ređajte na pleh obložen pek papirom, pa kaškom napravite proreze.
Pecite
Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25 minuta, pa služite sa salatom ili nekim prilogom po želji.
Pročitajte i ovo: 8 sjajnih saveta kako da mleveno meso bude ukusnije
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus