Mleveno meso se često koristi u pripremi različitih jela. Od njega možete da pravite musaku, nadeve za tikvice, paprike, kao i pite... Takođe, od mlevenog mesa se prave ćufte i faširane šnicle. Ono nije teško za pripremu, ali ipak postoje neki trikovi koji će vam pomoći da mleveno meso uvek bude sočno, šta god pripremali. 

1. Kvalitetno mleveno meso je prvo na šta treba da obratite pažnju. Obavezno koristite sveže, a ako koristite smrznuto, sačekajte da se dobro odledi. 

2. Nikada nemojte da kupite mleveno meso koje je već u mesari, već tražite da vam samelju od dela mesa koji vi želite. Još je bolje da kupite meso u komadu, pa da isečete sitno nožem ili u blenderu.

3. Pre mlevenja meso treba dobro ohladiti ili malo zamrznuti. Ovaj jednostavan korak će sačuvati strukturu mesa.

4. Da bi mleveno meso bilo sočno, dodajte mu malo hladne vode ili mleka, a zatim dobro promešajte.

5. Obavezno dodajte jaja i prezle, jer će oni povezati sastojke i učiniti meso mekanim, ali ne i sočnim. Sočnost mlevenog mesa zavisi od masnoće mesa, pa što je više masti ono će biti sočnije.

6. Da biste poboljšali ukus i aromu mlevenog mesa, dodajte mu prženi crni luk, beli luk i omiljene začine.

7. Važno je da ne zamrznete mleveno meso zajedno sa lukom, aromatičnim biljem i belim lukom. Ovi sastojci ne podnose dobro zamrzavanje, a nakon odmrzavanja puštaju dosta vode, što može negativno uticati na ukus i teksturu mlevenog mesa.

8. Mleveno meso treba odmrznuti samo u frižideru da bi se sačuvao njegov ukus i korisna svojstva.

Pročitajte i ovo: Dodajte jednu namirnicu u činiju sa mlevenim mesom

BONUS VIDEO: 

Mleveno meso sa 3 vrste sira  TikTok/thebaddiekitchen

(StvarUkusa/S.B.)