Svakoj domaćici desilo bar jednom da neko jelo zagori. Tada na tiganju ili šerpi ostaju tvrdokorne mrlje i uglavnom je posuđe za bacanje nakon toga, jer će i svako drugo jelo biti brzo uništeno. Sada možete da skinete i najtvrdokornije mrlje sa tiganja ili šerpi i to pomoću domaće paste. Nisu vam potrebna nikakva skupa sredstva niti ribanje bez prestanka. Od sastojaka koje veće imate kod kuće napravite domaću pastu koja će rešiti vaše muke.
U posudi pomešajte kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta, kao i malo sok od limuna. Sve dobro promešajte, pa pastu namažite na površinu koja je uništena. Ostavite da odstoji par minuta, pa samo obrišite sunđerom.
Čišćenje tiganja nikada nije bilo lakše, a posuđe će biti kao novo, dok vi nećete utrošiti puno vremena da skinete tvrdokorne mrlje.
Pročitajte i ovo: Kako da se hrana ne zalepi u tiganju
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus