Svakoj domaćici desilo bar jednom da neko jelo zagori. Tada na tiganju ili šerpi ostaju tvrdokorne mrlje i uglavnom je posuđe za bacanje nakon toga, jer će i svako drugo jelo biti brzo uništeno. Sada možete da skinete i najtvrdokornije mrlje sa tiganja ili šerpi i to pomoću domaće paste. Nisu vam potrebna nikakva skupa sredstva niti ribanje bez prestanka. Od sastojaka koje veće imate kod kuće napravite domaću pastu koja će rešiti vaše muke.
U posudi pomešajte kašičicu paste za zube, pa dodajte kašičicu sode bikarbone, ljusku jednog jajeta, kao i malo sok od limuna. Sve dobro promešajte, pa pastu namažite na površinu koja je uništena. Ostavite da odstoji par minuta, pa samo obrišite sunđerom.
Čišćenje tiganja nikada nije bilo lakše, a posuđe će biti kao novo, dok vi nećete utrošiti puno vremena da skinete tvrdokorne mrlje.
Pročitajte i ovo: Kako da se hrana ne zalepi u tiganju
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Slavska salata sa kačkavaljem i majonezom
Tri vrste oblandi od jedne smese
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom