Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Srbi je najčešće koriste za salate, ali ima i onih koji cede sok od nje. Jako je zdrava, a ukus joj je odličan. Kuvanje cvekle je malo duži proces, a pročitajte i kako da je skuvate za 15 minuta

Jedina mana je što ima malo neprijatan miris koji možete da rešite tako što ćete ubaciti parče hleba u šerpu. Salata sa cveklom koju ste začinili kimom i belim lukom je odlična kao prilog uz meso, a sada vam predlažemo još 2 super recepta za njenu pripremu. 

Prženje

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cveklu i pržite do zlatne boje. Na kraju je začinite po ukusu i služite. 

Ukiselite

Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. U posudi napravite marinadu tako što ćete iscediti sok od limuna sa kašikom šećera. Dodajte cveklu i ostavite u frižideru da se marinira par sati.

Pročitajte i ovo: Profesionalna kuvarica otkrila kako brže da dinstate cveklu u tiganju

BONUS VIDEO: 

Napitak za skidanje kilograma i popravljanje krvne slike tiktok/ mattgourmetkitchen

(StvarUkusa/S.B.)