Cvekla ima malo kalorija, a bogata je vitaminima i mineralima. Često se jede zimi, ali i početkom proleća na pijacama možete da pronađete mladu cveklu. Srbi je najčešće koriste za salate, ali ima i onih koji cede sok od nje. Jako je zdrava, a ukus joj je odličan. Kuvanje cvekle je malo duži proces, a pročitajte i kako da je skuvate za 15 minuta.
Jedina mana je što ima malo neprijatan miris koji možete da rešite tako što ćete ubaciti parče hleba u šerpu. Salata sa cveklom koju ste začinili kimom i belim lukom je odlična kao prilog uz meso, a sada vam predlažemo još 2 super recepta za njenu pripremu.
Prženje
Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. Zatim u tiganju zagrejte malo ulja, pa dodajte cveklu i pržite do zlatne boje. Na kraju je začinite po ukusu i služite.
Ukiselite
Cveklu prvo skuvajte, pa oljuštite i isecite kako želite. U posudi napravite marinadu tako što ćete iscediti sok od limuna sa kašikom šećera. Dodajte cveklu i ostavite u frižideru da se marinira par sati.
Pročitajte i ovo: Profesionalna kuvarica otkrila kako brže da dinstate cveklu u tiganju
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus