Palačinke su poslastica koju svi obožavaju, a možete da ih jedete slane ili slatke. Priprema nije teška, ali postoje neki trikovi koji će vam pomoći da one uspeju baš svaki put. Sada ruska kuvarica, Julija Arhipova, otkriva kako da napravite ukusne palačinke bez jaja i mleka. Ovaj savet je super jer uskoro počinje Uskršnji post, a to znači da ne morate da se odričete omiljene poslastice.
Za smesu za palačinke je potrebno oko 400 ml vode, 50 ml ulja, kašika šećera, pola kašičice sode bikarbone i 200 g brašna. Pre nego što dodate brašno u smesu obavezno ga prosejte, jer će palačinke biti vazdušate, a možete da dodate i malo vanilin šećera, čisto da poboljšate ukus.
Smesu lepo umutite da nema grudvica i pržite palačinke u tiganju koji ste premazali uljem.
Pročitajte i ovo: Evo kada se dodaje brašno u testo za palačinke
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus