Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka. Danas postoje raznovrsni recepti, kako za nadev, tako i za smesu. Ako volite da jedete palačinke predlažemo da isprobate i ovaj ruski recept. Rukse domaćice u smesu za palačinke dodaju i med, pa tako ovaj slatkiš možete da jedete i prazan, bez ikakvog punjenja, jer će biti dovoljno sladak.
Pročitajte i kako da napravite slane palačinke sa belim mesom i šampinjonima.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 6 kašika meda
- prstohvat soli
- 2 prstohvata sode bikarbone
- 30 ml ulja
- 400 ml mleka
- 130 g brašna
Recept za najbolje palačinke sa medom:
Umutite jaja, pa dodajte med, so, sodu bikarbonu, ulje i mleko. Dobro umutite, pa sipajte prosejano brašno i sjedinite smesu za palačinke mikserom. Kutlačom uzimajte smesu i pržite palačinke u tiganju koji ste blago nauljili.
Pročitajte i ovo: Palačinke bez jaja i mleka
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus