Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka. Danas postoje raznovrsni recepti, kako za nadev, tako i za smesu. Ako volite da jedete palačinke predlažemo da isprobate i ovaj ruski recept. Rukse domaćice u smesu za palačinke dodaju i med, pa tako ovaj slatkiš možete da jedete i prazan, bez ikakvog punjenja, jer će biti dovoljno sladak. 

Pročitajte i kako da napravite slane palačinke sa belim mesom i šampinjonima.

Sastojci: 

  • 2 jajeta 
  • 6 kašika meda 
  • prstohvat soli
  • 2 prstohvata sode bikarbone 
  • 30 ml ulja
  • 400 ml mleka
  • 130 g brašna 

Recept za najbolje palačinke sa medom:

Umutite jaja, pa dodajte med, so, sodu bikarbonu, ulje i mleko. Dobro umutite, pa sipajte prosejano brašno i sjedinite smesu za palačinke mikserom. Kutlačom uzimajte smesu i pržite palačinke u tiganju koji ste blago nauljili. 

Pročitajte i ovo: Palačinke bez jaja i mleka

BONUS VIDEO: 

Pečena palačinka sa jagodama Instagram/crowded_kitchen

Izvor: StvarUkusa