Palačinke su starinska poslastica koja se pravi od jeftinih sastojaka. Danas postoje raznovrsni recepti, kako za nadev, tako i za smesu. Ako volite da jedete palačinke predlažemo da isprobate i ovaj ruski recept. Rukse domaćice u smesu za palačinke dodaju i med, pa tako ovaj slatkiš možete da jedete i prazan, bez ikakvog punjenja, jer će biti dovoljno sladak.
Pročitajte i kako da napravite slane palačinke sa belim mesom i šampinjonima.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 6 kašika meda
- prstohvat soli
- 2 prstohvata sode bikarbone
- 30 ml ulja
- 400 ml mleka
- 130 g brašna
Recept za najbolje palačinke sa medom:
Umutite jaja, pa dodajte med, so, sodu bikarbonu, ulje i mleko. Dobro umutite, pa sipajte prosejano brašno i sjedinite smesu za palačinke mikserom. Kutlačom uzimajte smesu i pržite palačinke u tiganju koji ste blago nauljili.
Pročitajte i ovo: Palačinke bez jaja i mleka
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem