Slane palačinke odlična su opcija kad vam ponestaje ideja šta da spremate. Od klasičnog recepta možete napraviti pravi specijalitet za bilo koje doba dana. Slane palačinke sa belim mesom, šampinjonima i pavlakom podećaju izgledom na tortilju, ali mekše testo sa sočnim nadevom pretvoriće ga u mnogo ukusniju verziju.
- Sastojci:
- Za testo:
- 500 ml mleka
- 280 g brašna
- 3 jajeta
- prstohvat šećera
- prstohvat soli
- 3 kašike ulja
- Za nadev:
- 300 g šampinjona
- 300 g pilećeg filea
- 4 kašike pavlake
- 1 crni luk
- so, biber
- ulje
Priprema:
U posudu ubacite brašno, jaja, sipajte mleko i ulje, pa dodajte so i šećer. Umutite mikserom sve sastojke. Malo podmažite tiganj za palačinke, zagrejte i ispecite palačinke. Pečurke operite i sitno iseckajte na kockice, kao i crni luk. Pileći file iseckajte na kockice 1x1cm. Sipajte ulje u tiganj i zagrejte, pa propržite luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, otprilike 7-10 minuta. Dodajte pečurke i promešajte. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. U drugom tiganju propržite pileći file, pa kad se malo ohladi pomešajte sa smesom od pečuraka. Na kraju dodajte pavlaku, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke, pa počnite da ga raspoređujete po palačinkama po sredini. Urolajte palačinke, pa ih ponovo propržite sa obe strane, ne duže od jednog minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar Ukusa
Najbolji recept za kiseli kupus - sa suvim mesom, slaninom i šljivama
3 najbolja i najbrža recepta za pripremu šarana za Svetog Luku
Kiš loren - najbolja francuska pita sa slanininom i sirom
Održan treći Maxi nacionalni festival hrane: Proizvođači iz cele Srbije izložili širok spektar voća i povrća
Originalni recept za junetinu na burgundski način