Slane palačinke odlična su opcija kad vam ponestaje ideja šta da spremate. Od klasičnog recepta možete napraviti pravi specijalitet za bilo koje doba dana. Slane palačinke sa belim mesom, šampinjonima i pavlakom podećaju izgledom na tortilju, ali mekše testo sa sočnim nadevom pretvoriće ga u mnogo ukusniju verziju.

  • Sastojci:
  • Za testo:
  • 500 ml mleka
  • 280 g brašna
  • 3 jajeta
  • prstohvat šećera
  • prstohvat soli
  • 3 kašike ulja
  • Za nadev:
  • 300 g šampinjona
  • 300 g pilećeg filea
  • 4 kašike pavlake
  • 1 crni luk
  • so, biber
  • ulje

Priprema:

U posudu ubacite brašno, jaja, sipajte mleko i ulje, pa dodajte so i šećer. Umutite mikserom sve sastojke. Malo podmažite tiganj za palačinke, zagrejte i ispecite palačinke. Pečurke operite i sitno iseckajte na kockice, kao i crni luk. Pileći file iseckajte na kockice 1x1cm. Sipajte ulje u tiganj i zagrejte, pa propržite luk na srednjoj temperaturi dok ne omekša, otprilike 7-10 minuta. Dodajte pečurke i promešajte. Ostavite da se krčka na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. U drugom tiganju propržite pileći file, pa kad se malo ohladi pomešajte sa smesom od pečuraka. Na kraju dodajte pavlaku, so i biber. Dobro promešajte sve sastojke, pa počnite da ga raspoređujete po palačinkama po sredini. Urolajte palačinke, pa ih ponovo propržite sa obe strane, ne duže od jednog minuta.

BONUS VIDEO:

Kurir televizija Ruske palačinke sa slaninom i pavlakom - niko im ne može odoleti

 Izvor: Stvar Ukusa