Palačinke su omiljena poslastica svih generacija, bilo da ih jedete prazne, sa orasima, šećerom, eurokremom... Ovo slatko testo, pored još nekih jednostavnih jela, svaka domaćica nauči da sprema još na početku. Ali, postoje ljudi koji su alergični na mleko, pa vam predlažemo kako da naprvite ukusne palačinke bez mleka, ali i bez jaja. Umesto ova dva sastojka u smesu za palačinke dodajte kiselu vodu. Ona će ih učiniti mekanim i vazdušastim.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 500 ml kisele vode
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- 1/3 kašičice sode bikarbone
Priprema:
U posudu stavite prosejano brašno, so, šećer, ulje i sodu. Dobro sjedinite. Zatim sipajte kiselu vodu, prvo 150 ml i dobro umutite, a onda dodajte i preostalih 350 ml. Smesa za palačinke treba da bude tečna. Premažite tiganj uljem i pržite palačinke.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem