Palačinke su omiljena poslastica svih generacija, bilo da ih jedete prazne, sa orasima, šećerom, eurokremom... Ovo slatko testo, pored još nekih jednostavnih jela, svaka domaćica nauči da sprema još na početku. Ali, postoje ljudi koji su alergični na mleko, pa vam predlažemo kako da naprvite ukusne palačinke bez mleka, ali i bez jaja. Umesto ova dva sastojka u smesu za palačinke dodajte kiselu vodu. Ona će ih učiniti mekanim i vazdušastim.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 500 ml kisele vode
- 1/4 kašičice soli
- 1 kašičica šećera
- 2 kašike ulja
- 1/3 kašičice sode bikarbone
Priprema:
U posudu stavite prosejano brašno, so, šećer, ulje i sodu. Dobro sjedinite. Zatim sipajte kiselu vodu, prvo 150 ml i dobro umutite, a onda dodajte i preostalih 350 ml. Smesa za palačinke treba da bude tečna. Premažite tiganj uljem i pržite palačinke.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus