Jedna od omiljenih poslastica našeg detinjstva svakako je rum kasato. Jeli smo ga kao deca, a tom ukusu se i danas rado vraćamo. Ne morate ići do prodavnice, vrlo jednostavno možete pripremiti rum kasato kod kuće. Smesa se pravi od krompira, a preliva otopljenom čokoladom.

Sastojci:

  • 350 g krompira
  • 150 g putera
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 2 kašike kakaoa
  • 250 g šećera u prahu
  • 3 kašike ruma
  • 350 g mlevenog keksa
  • Za glazuru:
  • 200 g crne čokolade
  • 80 g maslaca

Recept za domaći rum kasato:

Očišćen krompir kuvajte 30-40 minuta, pa ga izgnječite. Dodajte puter, čokoladu i kakao, pa sve sjedinite. U smesu dodajte šećer u prahu i rum, pa dobro umutite žicom. Dodajte na kraju mleveni keks, sjedinite sve sastojke, pa smesu rasporedite i poravnajte po pravougaonom kalupu sa pokretnom iviciom. Otopite na pari crnu čokoladu i maslac, pa prelijte glazurom kolač. Ostavite u frižideru na 1-2 sata da se stegne, pa isecite štanglice rum kasata.

BONUS VIDEO:

nstagram/cookistwow Tviks desert u čaši

 Izvor: StvarUkusa