Zna se da Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a svinjsko je najčešće na meniju. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjski vrat koji se prvo kuva u lukovini, a onda se peče u rerni. Recept je odličan, a svinjski vrat preukusan i mekan. Možete da služite sa kuvanim krompirom i salatom, ali i prilogom po želji.
Sastojci:
- 2 kg svinjskog vrata
- 2 crna luka (samo ljuske su potrebne)
- 1 glavica belog luka
- 1 ljubičasti luk
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica slatke paprike
- 4 lovorova lista
Recept za svinjski vrat kuvan u lukovini, pa pečen:
Skuvajte meso
U šerpu stavite ljuske luka, posolite, pobiberite i stavite ceo komad mesa. Dodajte lovorov list i sipajte vodu da meso ogrezne, pa poklopite i kuvajte nekih sat vremena.
Začinite meso
U posudi pomešajte so, biber, timijan, slatku papriku i beli luk u prahu. Dobro utrljajte u meso. Očisitite glavicu belog luka, pa ušpikujte meso. To znači da zasečete meso na par mesta i da ubacite cele čenove belog luka.
Pecite meso
Umotajte u pek papir koji ste prethodno pokvasili i na par mesta možete da napravite rupu. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena.
Pročitajte i ovo: Svinjski vrat iz rerne
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus