Zna se da Srbi ne mogu da zamisle ručak bez mesa, a svinjsko je najčešće na meniju. Predlažemo vam da isprobate i ovaj recept za svinjski vrat koji se prvo kuva u lukovini, a onda se peče u rerni. Recept je odličan, a svinjski vrat preukusan i mekan. Možete da služite sa kuvanim krompirom i salatom, ali i prilogom po želji. 

Sastojci:

  • 2 kg svinjskog vrata 
  • 2 crna luka (samo ljuske su potrebne)
  • 1 glavica belog luka 
  • 1 ljubičasti luk 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica mlevenog korijandera 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 4 lovorova lista 

Recept za svinjski vrat kuvan u lukovini, pa pečen:

14:42
Korak 1

Skuvajte meso 

U šerpu stavite ljuske luka, posolite, pobiberite i stavite ceo komad mesa. Dodajte lovorov list i sipajte vodu da meso ogrezne, pa poklopite i kuvajte nekih sat vremena. 

14:45
Korak 2

Začinite meso 

U posudi pomešajte so, biber, timijan, slatku papriku i beli luk u prahu. Dobro utrljajte u meso. Očisitite glavicu belog luka, pa ušpikujte meso. To znači da zasečete meso na par mesta i da ubacite cele čenove belog luka. 

14:48
Korak 3

Pecite meso 

Umotajte u pek papir koji ste prethodno pokvasili i na par mesta možete da napravite rupu. Stavite u tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko sat vremena. 

Pročitajte i ovo: Svinjski vrat iz rerne

BONUS VIDEO: 

Pileće ćufte iz blendera Instagram/foodiies_lifee

(StvarUkusa/S.B.)