Ideja za kuvanje nikad dosta, a ono što se najčešće sprema su pileće i svinjsko meso. Klasične recpete ste sigurno isprobali milion puta do sada, pa vam predlažemo da probate i svinjski vrat u pavlaka sosu. Sastojci su jednostavni i nisu mnogo skupi, a skoro svaka domaćica ih već ima kod kuće. Sočno meso u kremastom sosu će vam postati omiljeno, a poslužite sa salatom ili krompirom. 

  • Sastojci: 
  • svinjski vrat 
  • 1 jaje
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • 1-2 kašike putera
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 kašičice kurkume
  • 1/2 kašičice karija
  • 1/2 kašičice tucane paprike 
  • 1,5 šolja pavalke za kuvanje 
  • peršun za ukras

Priprema:
Meso posolite i pobiberite sa obe strane, pa dodajte jaje i skrob i lepo utrljajte u svaku šniclu. U tiganj sipajte više ulja i dobro proržite meso. Izvadite iz tiganja i ostavite sa strane. Zatim dodajte puter i kada se istopi dodajte seckani beli luk, kurkumu, kari i tucanu papriku. Dobro promešajte, pa posle minut, dva dodajte pavlaku za kuvanje. Mešajte i sačekajte da provri, a onda vratite meso u tiganj. Ostavite da se krčka oko pet minuta, a dobijeni sos prelijte preko mesa. Ukrasite seckanim peršunom i poslužite.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE