Belo meso je izuzetno zdravo i pogodno za one koji vode računa o ishrani. Naravno, ako ga kuvate ili grilujete. Ali, postoje neka jela od belog mesa kojima je jako teško odoleti, a zbog sastojaka koji se koriste ne spadaju baš u najzdravija. Takav recept je i za pohovano belo meso punjeno paprikom i parmezanom. Neodoljiv obrok koji će vas oduševiti, a jednom mesečno smete da se počastite i nečim što nije preterano zdravo. Uživajte!

  • Sastojci:
  • 500 g pilećeg filea 
  • 20 ml ulja 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 veza peršuna 
  • 1/2 paprike 
  • 20 g parmezana 
  • 2 jajeta 
  • 50 g prezli 

Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Zatim u posudi pomešajte seckani peršun, ulje i mleveni beli luk. Premažite meso dobijenom smesom, pa poređajte papriku isečenu na sitne kockice, a onda pospite parmezan. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ispržite na malo ulja. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE