Belo meso je izuzetno zdravo i pogodno za one koji vode računa o ishrani. Naravno, ako ga kuvate ili grilujete. Ali, postoje neka jela od belog mesa kojima je jako teško odoleti, a zbog sastojaka koji se koriste ne spadaju baš u najzdravija. Takav recept je i za pohovano belo meso punjeno paprikom i parmezanom. Neodoljiv obrok koji će vas oduševiti, a jednom mesečno smete da se počastite i nečim što nije preterano zdravo. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 20 ml ulja
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1/2 paprike
- 20 g parmezana
- 2 jajeta
- 50 g prezli
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Zatim u posudi pomešajte seckani peršun, ulje i mleveni beli luk. Premažite meso dobijenom smesom, pa poređajte papriku isečenu na sitne kockice, a onda pospite parmezan. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ispržite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem