Belo meso je izuzetno zdravo i pogodno za one koji vode računa o ishrani. Naravno, ako ga kuvate ili grilujete. Ali, postoje neka jela od belog mesa kojima je jako teško odoleti, a zbog sastojaka koji se koriste ne spadaju baš u najzdravija. Takav recept je i za pohovano belo meso punjeno paprikom i parmezanom. Neodoljiv obrok koji će vas oduševiti, a jednom mesečno smete da se počastite i nečim što nije preterano zdravo. Uživajte!
- Sastojci:
- 500 g pilećeg filea
- 20 ml ulja
- 2 čena belog luka
- 1 veza peršuna
- 1/2 paprike
- 20 g parmezana
- 2 jajeta
- 50 g prezli
Priprema:
Meso isecite na šnicle, pa izlupajte. Zatim u posudi pomešajte seckani peršun, ulje i mleveni beli luk. Premažite meso dobijenom smesom, pa poređajte papriku isečenu na sitne kockice, a onda pospite parmezan. Urolajte. Uvaljajte u umućena jaja, pa u prezle. Ispržite na malo ulja.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus