Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JUNEĆE ŠNICLE U KREMASTOM SOSU OD AJVARA: Gurmanski ručak za celu porodicu od samo 5 sastojaka

Autor Sanja Belinić

Juneće šnicle u sosu od ajvara će se svima dopasti.

 Juneće šnicle u sosu od ajvara Izvor: Stvar Ukusa

Većina Srba ne može da zamisli ručak bez mesa, pa zato isprobajte ovaj recept za juneće šnicle u sosu od ajvara. Pravi gurmanski obrok za koji vam treba samo 5 sastojaka, a većinu imate kod kuće. Dinstanje će ih omekšati, pa vam nož neće ni trebati, a ono što ih čini neodoljivim je upravo sos koji se pravi od najpoznatije srpske zimnice. Uživajte u ukusu! 

  • Sastojci: 
  • 1/2 kg šnicli (juneće, pileće, svinjske)
  • 1 crni luk
  • 3-4 čena belog luka 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 5 kašika ajvara ili pinđura 

Priprema:
Šnicle po izboru, malo izlupajte, pa posolite i pobiberite. Propržite sa obe strane na ulju, pa sipajte malo vode i ostavite da se dinstaju nekih 15-ak minuta. Vreme dinstanja zavisi od vrste mesa, najviše vam treba za juneće, pa povremeno dolivajte malo vode. U tiganj dodajte sitno seckan crni i beli luk. Kada omekša sipajte pavlaku za kuvanje koju ste pomešali sa ajvarom ili pinđurom, pa ostavite da se krčka još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti