Većina Srba ne može da zamisli ručak bez mesa, pa zato isprobajte ovaj recept za juneće šnicle u sosu od ajvara. Pravi gurmanski obrok za koji vam treba samo 5 sastojaka, a većinu imate kod kuće. Dinstanje će ih omekšati, pa vam nož neće ni trebati, a ono što ih čini neodoljivim je upravo sos koji se pravi od najpoznatije srpske zimnice. Uživajte u ukusu! 

  • Sastojci: 
  • 1/2 kg šnicli (juneće, pileće, svinjske)
  • 1 crni luk
  • 3-4 čena belog luka 
  • 250 ml pavlake za kuvanje 
  • 5 kašika ajvara ili pinđura 

Priprema:
Šnicle po izboru, malo izlupajte, pa posolite i pobiberite. Propržite sa obe strane na ulju, pa sipajte malo vode i ostavite da se dinstaju nekih 15-ak minuta. Vreme dinstanja zavisi od vrste mesa, najviše vam treba za juneće, pa povremeno dolivajte malo vode. U tiganj dodajte sitno seckan crni i beli luk. Kada omekša sipajte pavlaku za kuvanje koju ste pomešali sa ajvarom ili pinđurom, pa ostavite da se krčka još 10 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE